Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Alpama nestala četiri Nijemca, tri Švicaraca i Austrijanac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmero alpinista koje je u nedjelju zatrpala sniježna lavina u masivu Mont Blanca, u francuskim Alpama, identificirani su kao četvero Nijemaca i troje Švicaraca, te jedan Austrijanac objavio je u ponedjeljak načelnik lokalne žandarmerije.

Vlasti su u nedjelju objavile da više nema nade da je itko od nestalih još živ u golemoj lavini koja ih je zatrpala dok su se penjali na Mont Blanc.

Pročitajte i ovo Policijski auto u drugoj županiji Pronađena mlada djevojka koju je tražila policija Ilustracija Završena potraga Lavina ih pomela dok su skijali izvan staza: Pronađeno i šesto tijelo u Alpama

Vlasti su prvo bile objavile da je među nestalima troje Švicaraca i petero Austrijanaca. "Nestali su locirani pomoću sedam radijskih frekvencija koje je odašiljao njihov uređaj ARVA za pronalaženje žrtava lavine u masivu Mont Blanc, ali se tijela neće moći izvući zbog iznimno teškog terena", rekao je taj načelnik. 

>> U lavini na Mont Blancu poginulo osmero planinara

"U prvoj skupini planinara koji su bili vezani jednim užetom bili su austrijski vodič star tridesetak godina i četvero njemačkih klijenata jedne turističke agencije, među kojima je bila jedna žena", rekao je čelnik žandarmerije koji nije htio otkriti identitet žrtava, ističući da još nisu obaviještene njihove obitelji.

Preostalih troje su švicarski vodič star 32 godine i švicarski bračni par od 28 i 34 godine, svi iz kantona Bern.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene