Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slao al-Qaideine poruke preko interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U blizini sjevernonjemačkog grada Osnabruecka uhićen je 36-ogodišnji državljanin Iraka za kojega se sumnja da je širio poruke Osame bin Ladena i al Qaide putem interneta, priopćilo je državno odvjetništvo u Karlsruheu.

Ibrahimu B. se predbacuje da je od 25. rujna 2005. preko računala u svom stanu pored Osnabruecka na internet puštao video poruke Osame Bin Ladena, njegova zamjenika Aimana Al Svahirija te ubijenog vođe iračkog ogranka al Qaide, Abu Mussaba al Sarkavija.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Afera nad aferama Josipa Pleslić traži zaštitu SOA-e, MUP-a, Ministarstva... Njezin odvjetnik za Dnevnik Nove TV kaže: "Ona prolazi torturu" Grafiti na Mimari Inspiracija za grafite FOTO "Di si radosti" i "Di si lipa": Pogledajte grafite koji su osvanuli u Zagrebu

Kako su priopćile vlasti u saveznoj pokrajini Donja Saska, uhićeni prilikom akcije nije pružao otpor a nakon pretrage stana zaplijenjeno je nekoliko računala i veća količina materijala. Zasad nije poznato je li Ibrahim B. djelovao sam ili je imao pomoćnike.

Ibrahim B. sutra će biti izveden pred istražnog suca Visokog suda u Karlsruheu. Istražni suci Visokog suda 36-ogodišnjem Iračaninu predbacuju pružanje pomoći terorističkoj organizaciji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene