Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skandal: Srpski Kurir laže o Toši Proeskom!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tekst koji je objavljen u srpskom Kuriru, a u kojem stoji da je obavljeno vještačenje automobila u kojem je poginuo Toše Proeski te da postoji mogućnost da je pjevač ubijen, izazvao je negodovanje Tošinih obožavatelja. No, osim njih, tekst je izazvao zgražanje Ljljane Petrović te makedonskog Ministarstva unutarnjih poslova.

'Mislim da nije u redu špekulirati s takvim stvarima. Razgovarala sam s Tošinom obitelji i odvjetnikom; nitko ne zna o čemu se radi. Ne znam zašto se objavljuju takve stvari i čemu to sve služi', rekla je Tošina menadžerica Ljiljana Petrović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Test uoči lipnja" Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo... Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima"

Petrović nam je posebno naglasila kako vještačenje, za koje u Kuriru pišu da je završeno, nije još ni počelo.

'Džip je stigao u Makedoniju, ali vještačenje nije počelo. Treba tek početi ovih dana. To odgovorno tvrdim', rekla je Petrović koja se pritom pita kako to da makedonska javnost ne zna za te informacije, a zna srpska?!

'Sve to nanosi nam veliku žalost i šok. Mislim da nije u redu niti ljudski', rekla je.

>> Toše Proeski ipak ubijen?

No, to nije sve. Koliko daleko se otišlo s dezinformiranjem potvrdio nam je i Ivo Kotevski, pomoćnik ministra zadužen za odnose s javnošću.

Kotevski, naime, tvrdi kako Kurirov sugovornik, Ivan Donovski, za kojeg se navodi da je djelatnik makedonskog Ministarstva unutarnjih poslova, uopće tamo ne radi.

'Glasnogovornik pod tim imenom ne postoji u makedonskom Ministarstvu unutarnjih poslova. Ne znam za tog čovjeka - ni tko je ni što radi', rekao je Kotevski.

Objasnio nam je i kako je automobil u kojemu je Toše poginuo dopremljen u Makedoniju po naređenju istražnog suca koji vodi istragu, a ne po nalogu MUP-a.

'Ministarstvo unutarnjih poslova u tom slučaju samo asistira istražnom sucu', rekao je. 'Zasad je MUP od istražnog suca zatražio samo da jedan čovjek iz krim-tehničkog odjela sudjeluje u komisiji koja treba raditi na dopunskom vještačenju automobila kojim se Toše vozio. Vještačenje će biti rađeno po nalogu suca na Mašinskom fakultetu u Skoplju, a radit će ga profesori tog fakulteta', rekao je Kotevski.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene