Zastava Palestine na Eurosongu (Screenshot: YouTube)
Zastava Palestine na Eurosongu (Screenshot: YouTube)

Taman kad se činilo da će od samog početka kontroverzni Eurosong u Izraelu završiti bez političkih konotacija, islandski predstavnici, grupa Hatari, posegla je za skandaloznim potezom.


Naime, nakon što su voditelji Islandu dodijelili 186 zarađenih bodova od publike, članovi grupe su u kamere razvili zastave Palestine šaljući time i više nego jasnu poruku.

Uslijedile su prave salve zvižduka, a izvještaji iz dvorane kažu da su u zrak letjeli i neki predmeti.

Vezani članci Assi Azar (Foto: Instagram) Voditelj Eurosonga ne skriva koliko voli svog supruga: Uhvaćeni u vrućim poljupcima u backstageu Duncan Laurence (Foto: Screenshot Youtube) Duncan Laurence iz Nizozemske pobjednik je Eurosonga 2019.!

Na videu kojeg su na društvene mreže stavili iz Hatarija vidi se i pripadnik službe osiguranja koji zahtjeva da predaju zastave koje su imali, piše Eurosong.hr.

Kako pišu izraelski mediji, ovakve se provokacije mogu tumačiti kao akt neprijateljstva prema državi Izrael što za sobom povlači mogućnost, ne samo novčane, nego i zatvorske kazne, a što će od ovog, i hoće li išta, biti izrečeno neobičnim Islanđanima doznat ćemo u danima koji dolaze.

Ako je vjerovati pisanjima s društvenih mreža, ako se pokrene istraga protiv Hatarija, bit će im zabranjeno napuštanje Izraela do njenog okončanja.

Hatari najavio podršku Palestincima

Podsjetimo, Hatari je i najavio da u Izrael stiže poslati poruku podrške narodu Palestine, a što je već od samih početaka naišlo na negodavanje u zemlji domaćinu ovogodišnjeg natjecanja.

Navodno je i izvršni supervizor Eurosonga, Jon Ola Sand osobno tražio od članova grupe da se suzdrže od bilo kakvih provokacija, no čini se da je to ipak bilo jače od njih.

Tvrđava na Srđu se raspada: ''Ovo je ogledni primjer negativne prakse koja omogućuje različitim kokošarima nadzor nad najvrjednijim prostorima''