Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi dan, ista napetost

Sj. Koreja skriva rakete po kolibama, Jug tvrdi: Mogli bi lansirati svakog trenutka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavili su se novi dokazi koji upućuju na to da je Sjeverna Koreja spremna za lansiranje nove rakete, prenosi južnokorejska novinska agencija.

Sjeverna Koreja svojim postupcima već nekoliko posljednjih dana igra vrlo opasnu igru i prkosno testira strpljenje i reakcije međunarodne zajednice. Njihova raketa napunjena je gorivom i postavljena je na lansirnu rampu, prenosi ABC.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

>> UŽIVO Yokohama greškom objavila da je Sjeverna Koreja ispalila raketu

Seulom vlada napetost, a Južna Koreja proglasila je izvanredno stanje watchcon-2, koje je samo korak ispod ratnog stanja. Iako su stanovnici Južne Koreje već desetljećima navikli na sjevernokorejsku propagandu i testiranja raketa, u posljednjih par dana i ni se pitaju što Kim Jong Un namjerava učiniti.

Južnokorejska agencija Yonhap izvještava kako Sjeverna Koreja premješta nekoliko raketa duž svoje istočne obale, u pokušaju ometanja nadziranja njihovog naoružanja. Premjestili su dvije rakete srednjeg dometa tipa Musudan i sakrili ih u drvene kolibe u gradu Wonsanu. U južnoj provinciji Hamgyeong uočeno je 4 do 5 vozila za koje južnokorejski obavještajci sumnjaju da su zapravo pokretne lansirne rampe.

'Postoje indikacije kako bi Sjever mogao ispaliti Musudan rakete u bilo kojem trenutku. Frekventno pomiču te rakete unutar i izvan koliba, a to zahtjeva podrobnije promatranje', istaknuo je neimenovani južnokorejski obavještajni izvor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene