Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pooštravanja sankcija

Sjeverna Koreja opet provocira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja ispalila je projektile u vode ispred svoje istočne obale, nakon što je usvojena rezolucija kojom se znatno pooštravaju sankcije protiv nje.

Vojska Sjeverne Koreje ispalila je u četvrtak projektile kratkog dometa u vode ispred svoje istočne obale, nekoliko sati nakon što je usvojena rezolucija kojom se znatno pooštravaju sankcije protiv Pyongyanga, objavilo je južnokorejsko ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog protiv 33 ljudi Na snagu stupile prve sankcije EU-a zbog smrti Alekseja Navaljnog Ilustracija Nema mu traga Amerikanac prešao granicu između dviju Koreja, pa zapeo u Sjevernoj: "Vjerujemo da je trenutačno u pritvoru tamo"

Šest projektila dometa 100 do 150 kilometara ispaljeno je u Japansko more u noći na četvrtak.

Glasnogovornik Moon Sang-gyun kazao je da ministarstvo još uvijek pokušava odrediti koja je vrsta projektila ispaljena.

"Južna Koreja nadzire svaki sljedeći korak koji bi mogao učiniti Sjever", dodao je on.

Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je u srijedu usvojilo rezuluciju kojom se značajno proširuju postojeće sankcije protiv Sjeverne Koreje, kao odgovor na njezin nuklearni pokus proveden 6. siječnja, a američki predsjednik Barack Obama odmah je pozdravio novu rezoluciju.

Rezolucija, koju su uglavnom dogovorili Washington i Peking, donosi nove sankcije koje predviđaju provjeru svog tereta koji odlazi u Sjevernu Koreju ili dolazi iz nje, a sjevernokorejski trgovinski predstavnici u Siriji, Iranu i Vijetnamu su među 16 pojedinaca dodanih na crnu listu UN-a, zajedno s 12 sjevernokorejskih gospodarskih subjekata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene