Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Poginulo 14 ljudi

Sirijski režim i Rusija optužuju Izrael za zračni napad na vojnu bazu

Sirija (Foto: AFP)
Sirija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Sirija (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Sirijski režim optužio je u ponedjeljak Izrael da je izveo udar prije zore na vojnu bazu u središtu Sirije koji je stajao života 14 boraca, među kojima su bili Iranci.

Rusija, glavna saveznica režima u Damasku, također je optužila Izrael da stoji iza napada, ustvrdivši da je napad izveden iz libanonskog zračnog prostora, te da su sirijski protuzračni sustavi srušili pet od ukupno osam upućenih projektila, prenijela je agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu VIDEO Stižu reakcije iz Irana nakon napada, sve je komentirao i izraelski ministar: "Slabo" Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

"Izraelsku agresiju na zračnu luku T-4 izveli su zrakoplovi F-15 koji su lansirali nekoliko raketa", po sirijskom vojnom izvoru koji citira službena agencija SANA.

Izraelska vojska "odbila je dati bilo kakav komentar".

U veljači je Izrael već ciljao vojnu bazu T-4, također poznatu pod imenom Tijas, u središnjoj pokrajini Homs. Izveo je tada velike zračne napade na položaje sirijskog režima ali i iranskih snaga stacioniranih u Siriji gdje pomažu predsjedniku Bašar al-Asadu u ratu protiv pobunjenika i džihadista.

Izraelska vojska kazala je da su napadi u veljači bili odgovor na dron poslan na njezin teritorij iz "iranske baze" u Siriji, identificirane kao T-4.

Baza ugošćuje iranske snage, ali i ruske kao i borce libanonskog pokreta Hezbolah.

Najmanje 14 boraca, među kojima Iranci, ali i tri časnika sirijske vojske poginula su u udaru na zračnu luku u ponedjeljak, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene