Obavijesti Video Pretražite Navigacija
God Bless 'Murica

Šetao je aerodromom naoružan puškom jer je to njegovo građansko pravo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući da drugi amandman američkim građanima daje pravo da budu naoružani, a državni zakon Georgije omogućava da šeću s oružjem gdje žele, Coolyju doista nitko i ništa nije mogao.

Jim Cooley iz Atalante pokazao je na bizaran način što sve čovjek može u Sjedinjenim Američkim Državama ukoliko zna svoja prava tako što je bez posljedica naoružan poluatomatskom puškom AR-15 šetao međunarodnim aerodromom Hartsfield-Jackson. 

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila krstareći projektil - 1 Testiranja i tenzije Sjeverna Koreja ispalila krstareće rakete prema Japanskom moru Slika nije dostupna Krstičević: SAD-u je ustupljena naša infrastruktura Balkan Insight tvrdi: Pentagon koristi zračnu luku na Krku za naoružavanje Bliskog istoka

Cooley je na aerodrom stigao u društvu supruge kako bi ispratio kćer, te se pozivao na državni zakon Georgije i drugi amandman svaki put kada bi mu netko iz osiguranja prišao i upitao ga zašto se nalazi pod 'punom ratnom spremom'.

Nesavjesni građani odlažu oružje i bombe gdje stignu

Budući da drugi amandman američkim građanima daje pravo da budu naoružani, a navedeni zakon omogućava da šeću s oružjem gdje to žele, Coolyju doista nitko i ništa nije mogao sve dok je dobro pazio da nogom ne stupi na one dijelove zračne luke u kojima vladaju sigurnosne restrikcije.

Naoružani je muškarac za televizijsku postaju WSB kazao da je pušku ponio jer "čovjek nikad ne zna što se može dogoditi", pa se k tome još i požalio da su ga policajci uznemiravali.

Ima 13 godina, a već se voli pohvaliti oružjem i pušenjem marihuane

Snimke koje je objavio na YouTubeu doista svjedoče da su mu učestalo prilazili, a na što nisu imali pravo bez valjanog razloga.

"Privodite li me? Jesam li počinio kakav zločin i prekršio neki od zakona? Nisam? Izvolite se onda udaljiti od mene. Nemate pravo čak niti zatražiti osobnu iskaznicu", odbrusio je jednom od njih Cooley, pa nastvio u miru čekati let kao da u ruci drži kokice a ne poluautomatsku pušku. 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene