Neredi u Venezueli (Foto: AFP)
Neredi u Venezueli (Foto: AFP) Foto: Afp

Nikolaj Patrušev, šef ruskog Vijeća za nacionalnu sigurnost, izjavio je kako se SAD sprema za vojnu intervenciju u Venezueli.


"SAD pokazuje sarkazam i aroganciju prema ljudima Venezuele te im 'osigurava' humanitarnu pomoć za koju znaju da će biti odbijena. Istovremeno, Pentagon jača svoje trupe u regiji kako bi ih uključio u operaciju svrgavanja legalno izabranog predsjednika Nicolasa Madura", kazao je Patrušev i dodao da o tome svjedoči postavljanje američkih specijalnih snaga u Puerto Rico, javlja ruski Sputnik

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Jedna od koronom najpogođenijih nacija objavila da je potpuno cijepila više od pola odraslog stanovništva Američka Nacionalna garda čuva Kapitol Prvi put od napada 6. siječnja američki Kongres ne čuva Nacionalna garda

Predsjednik Vijeća smatra kako je Venezuela odbila prihvatiti humanitarnu pomoću koju im je nametnuo SAD jer shvaća da se Washington sprema za rušenje Madura.

Podsjetimo, vojska odana venezuelskom predsjedniku Nicolasu Maduru u subotu je blokirala konvoje humanitarne pomoći na prijelazu iz Kolumbije u Venezuelu koristeći suzavac i gumene metke te ubila dvoje prosvjednika. Sjedinjene Države zbog nasilja bi mogle nametnuti nove sankcije u ponedjeljak kako bi Madurova vlada ostala bez prihoda.

Američki potpredsjednik Mike Pence namjerava se prvi put sastati s venezuelskim oporbenim čelnikom u Kolumbiji u ponedjeljak, rekli su Penceovi savjetnici, u znak potpore samoproglašenom predsjedniku Juanu Guaidou nakon vikenda ispunjena nasiljem.

Američki državni tajnik Mike Pompeo na Twitteru je objavio da će "SAD poduzeti akciju protiv onih koji se protive mirnoj obnovi demokracije u Venezueli".

Jači od svega: Ona je od njega starija 10 godina, a zaručili su se nakon samo 2 mjeseca veze

Njega nismo dugo vidjeli, a onda ga zasjeni 16 godina mlađa partnerica. Vidljivo je zašto!