Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojni pirotehničari uklonili su u ponedjeljak ujutro veliku zrakoplovnu bombu koja je prošlog tjedna slučajno pronađena u krugu jednog stambenog bloka u novom dijelu Sarajeva.


Zrakoplovna bomba teška oko 150 kilograma uz policijsku pratnju i pod jakim mjerama osiguranja utovarena je na kamion i odvezena na poligon izvan grada kako bi tamo bila uništena.

'Bomba je uklonjena prema planu, a policija je osiguravala cijelu operaciju koja je protekla bez poteškoća', izjavio je glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.

Dijelovi naselja Dolac Malta, u kojemu se bomba nalazila, u vrijeme evakuacije bili su blokirani, a stanovništvu u okolnim zgradama bila je dana preporuka da napuste stanove.

Vezani članci Ilegalni migranti Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..." Kazna Bosanac zaradio kaznu od gotovo 800 kuna jer je na urnebesan (i djetinjast) način spustio policajcu

>> Desetak pirotehničara riješilo 'incident' na Trgu bana Jelačića

Bomba je proteklog tjedna otkrivena tijekom radova na temeljima za jednu podzemnu garažu.

Zbog njene veličine i potencijalno nestabilnog stanja pripreme za uklanjanje trajale su punih pet dana.

Pretpostavlja se kako je riječ o jednoj od bombi iz savezničkih zrakoplova koji su tijekom Drugog svjetskog rata bombardirali željezničko čvorište koje se nalazilo na lokaciji sadašnjeg naselja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook