Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: 'Vodoinstaler Joe' medijska zvijezda nakon TV debate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vodoinstalater Joe' Wurzelbacher iz Hollanda, u američkoj saveznoj državio Ohio, u četvrtak je postao medijskom zvijezdom, nakon što ga je republikanski predsjednički kandidat John McCain u TV debati prikazao kao simbol gušenja malih poduzetnika koje donosi plan povećanja poreza demokrata Baracka Obame.

'Pravi pobjednik TV debate je 'vodoinstalater Joe', rekao je u četvrtak McCain na predizbornom skupu u Downingtonu, u Pennsylvaniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednička debata: Borbeni McCain i pomirljivi Obama Slika nije dostupna SAD: Financijska kriza ugrozila prvu TV debatu predsjedničkih kandidata

U izjavi za jutarnji program TV mreže ABC, Wurzelbacher je odbio kazati za koga će glasati 4. studenoga, no s nekoliko konzervativnih ocjena o ratu u Iraku, socijalnoj skrbi i univerzalnom zdravstvenom osiguranju, naznačio je da to sigurno neće biti Obama.

'To je osobna odluka, odgovor ćemo znati samo ja i tipka koju ću pritisnuti', rekao je 34-godišnji Wurzelbacher za emisiju 'Good Morning America'.

Kasnije pred svojom kućom i brojnim novinarima rekao kako želi da 'Amerikanci glasuju za koga god žele', ali da budu informirani.

Naglasio je kako je ponosan na uspjehe američke vojske u Iraku, da je umoran od ljudi koji kritiziraju SAD, te kako misli da je program socijalne skrbi u SAD 'dosjetka', a Obamin program zdravstvenog osiguranje za sve Amerikance "korak bliže socijalizmu".

Nakon što je prošloga tjedna na predizbornom skupu u Ohiu rekao Obami kako ne može pokrenuti posao jer strahuje od njegovog plana povećanja poreza, Wurzelbacher je pozvan da bude gost konzervativne TV mreže Fox News i McCainovih preizbornih skupova.

U TV debati je McCain rekao da će Obamin plan povećanja poreza onima koji zarađuju iznad 250.000 dolara štetiti obrtnicima i malim poduzetnicima poput 'vodoinstalatera Joea'.

Sam Wurzelbacher je kazao kako nije ni blizu zaradi od 250.000 dolara, ali se boji da će se porezi povećati i onima manjih primanja.

Govoreći za ABC, Wurzelbacher je kazao kako je "stvarno sretan" s nastupom McCaina u TV debati te misli da je u njoj osvojio neke važne bodove.

'Vodoinstaler Joe' u četvrtak je na svim američkim TV mrežama, uz komentar na MSNBC-u kako će on vjerojatno uskoro postati 'bivši vodoinstaleter Joe', jer će anagžirati agenta kako bi unovčio svoj publicitet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene