Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Svijet u panici

SAD: Širenje svinjske gripe ne može se spriječiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi virus svinjske gripe se širi i ne može se spriječiti, objavile su američke zdravstvene službe, upozoravajući na pojavu novih slučajeva bolesti.

'Nakon pojave bolesti u velikom broju zajednica, čemu smo svjedoci, mislimo da epidemiju nije moguće spriječiti', ocijenila je Anne Schuchat iz uprave Američkog centra za nadzor i sprječavanje bolesti na telefonskoj tiskovnoj konferenciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Medicinski skandal stoljeća EU istražuje 'lažiranje' pandemije svinjske gripe Slika nije dostupna Opasniji od običnog? Virus svinjske gripe mutirao, još je opasniji

'Nismo u stanju ograničiti virus na samo jedno mjesto. Sada kada imamo širu predodžbu očekujem doista da ćemo otkriti nove slučajeve bolesti', dodala je. Američke zdravstvene službe objavile su u petak da su dijagnosticirale osmi slučaj svinjske gripe u ljudi, kod djeteta koje živi u Kaliforniji.

>> WHO: Svinjska gripa ima pandemijski potencijal

>> Hitan sastanak Svjetske zdravstvene organizacije

Virus svinjske gripe koji je odnio 68 života u Meksiku, 'nedvojbeno ima pandemijski potencijal', upozorava Svjetska zdravstvena organizacija, u trenutku kada vlasti u Meksiku ističu da u zadnja 24 sata nisu zabilježile nijedan smrtni slučaj zbog te bolesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene