Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svinjska gripa ili gripa A

Sa 40 oboljelih Španjolska najpogođenija europska zemlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj potvrđenih slučajeva svinjske gripe u Španjolskoj kojih je u subotu zabilježeno 20, u nedjelju je skočio na 40, čime je ta zemlja postala daleko najveća žrtva virusa te bolesti u Europi, objavilo je ministarstvo zdravstva.

No, samo šestero tih pacijenata bilo je u nedjelju još u bolnici, a 34 se vratilo doma, dodaje ministarstvo uz napomenu da su svi 'dobro reagirali na lijekove'. Osim dvaju bolesnika koje su vjerojatno zarazili članovi njihove obitelji, svi ostali su nedavno boravili u Meksiku, omiljenoj turističkoj destinaciji Španjolaca. Većina potvrđenih slučajeva zabilježena je u Kataloniji (11) i u Andaluziji (11), ističe ministarstvo. Usto, 83 osobe su 'na promatranju', u očekivanju nalaza pretraga kojima će se utvrditi jesu li zaraženi virusom koji je Međunarodna zdravstvena organizacija (WHO) nazvala A (H1N1).

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Pune ambulante - 1 Pozivaju na cjepljenje Zdravstveni sustav pod opterećenjem: Ambulante pune pacijenata oboljelih od korone, gripe i hripavca

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene