Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog upale pluća kao komplikacije gripe, je u pulskoj Općoj bolnici umro 24-godišnjak iz Pule koji je pripadao rizičnoj skupini, odnosno bio je kronični bolesnik, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.


'Riječ je o osobi iz rizične skupine odnosno o bolesniku kojem je bio oslabljen imunitet, a virus gripe A H1N1 laboratorijski je kod preminulog potvrđen u srijedu', izvijestila je epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak.

Vezani članci Gripa, Ilustracija Liječnici upozoravaju: Gripa nije nestala, mogla bi biti još opasnija, posebno za djecu Slika nije dostupna Nijemac u izolaciji zbog sumnje na svinjsku gripu

>> Umrla četvrta žrtva gripe, ambulante prepune

Glasnogovornik pulske Opće bolnice Goran Paić potvrdio je kako je 24-godišnjak preminuo u bolnici u ponedjeljak nakon čega je u srijedu zatražena medicinska obdukcija.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo od početka sezone gripe do sada je epidemiološkoj županijskoj službi prijavljeno 150 slučajeva oboljelih od gripe. Riječ je o prijavama na temelju kliničke slike, a tek kod četvero bolesnika je i laboratorijski potvrđen virus A H1N1. Lani su dva bolesnika iz Istre, obojica iz Umaga, preminula uslijed gripe A H1N1. (Hina)