Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon medicinske obdukcije

Potvrđena prva žrtva gripe u Istri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog upale pluća kao komplikacije gripe, je u pulskoj Općoj bolnici umro 24-godišnjak iz Pule koji je pripadao rizičnoj skupini, odnosno bio je kronični bolesnik, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

'Riječ je o osobi iz rizične skupine odnosno o bolesniku kojem je bio oslabljen imunitet, a virus gripe A H1N1 laboratorijski je kod preminulog potvrđen u srijedu', izvijestila je epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Slika nije dostupna Vrhunac gripe očekuje se sredinom siječnja Građani se sve više cijepe, zabilježeno nekoliko stotina oboljelih

>> Umrla četvrta žrtva gripe, ambulante prepune

Glasnogovornik pulske Opće bolnice Goran Paić potvrdio je kako je 24-godišnjak preminuo u bolnici u ponedjeljak nakon čega je u srijedu zatražena medicinska obdukcija.

Inače, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo od početka sezone gripe do sada je epidemiološkoj županijskoj službi prijavljeno 150 slučajeva oboljelih od gripe. Riječ je o prijavama na temelju kliničke slike, a tek kod četvero bolesnika je i laboratorijski potvrđen virus A H1N1. Lani su dva bolesnika iz Istre, obojica iz Umaga, preminula uslijed gripe A H1N1. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene