\'\'Bomba\'\' zbog koje je bio zatvoren promet na Bregani
\'\'Bomba\'\' zbog koje je bio zatvoren promet na Bregani Foto: Andrej Gugnin/Facebook

Ruski pijanist Andrej Gugnin u čijoj je prtljazi u petak ujutro pronađena sumnjiva naprava objavio je fotografiju ''bombe'' zbog koje je bio priveden, a granica blokirana.


Prilikom pregleda putnika i prtljage u autobusu Flixbusa na relaciji Zagreb-Torino slovenska je policija otkrila sumnjivi predmet. Rendgen je utvrdio da je moguće da se radi o eksplozivnoj napravi, pa je priveden 32-godišnjak iz Rusije, pijanist Andrej Gugnin.

Vezani članci Rekordna zapljena ilegalnog duhana na području PU varaždinske - 1 Rekordna zapljena duhana varaždinske policije: Prekršio samoizolaciju pa pokušao prošvercati 6 tona duhana Policija, ilustracija Zaradio kaznenu prijavu: 32-godišnjak na društvenim mrežama poticao ljude na javno okupljanje

Pirotehničari su nakndano utvrdili da nije riječ o bombi, već o pedali za iPad koja okreće notne stranice.

''Zadržala me policija, stavili su mi ruke iza leđa, držali na podu'', počeo je svoju priču Andrej Gugnin kojeg su odvojili od djevojke i nisu joj dopustili da ga vidi. ''Ona je zvala rusko veleposlanstvo u Ljubljani gdje su joj rekli da ne mogu učiniti ništa dok ne dobiju informacije iz policije'', napisao je Gugnin. Dodao je da su ga više od dva sata držali s lisičinama na rukama bez ikakva objašnjenja. Čekali su se pirotehničari da provjere sporni predmet u prtljazi i utvrdili da se radi o Bluetooth pedali za iPad. ''Pedala ima mnogo dijelova koji na rendgenu mogu izgledati sumnjivo'', rekao je i upozorio kolege da izbjegnu takve situacije. Preporučio im je da nose pedale u ručnoj prtljazi. Otkrio je i da, kad se sve razjasnilo, su policajci bili ljubazni, ispričali se i ponudili kavom. Kaže da su mu pokazali fotografije rendgena. ''Da budem iskren, i ja bih pomislio isto'', zaključio je.