Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija se ispričala

Ruski pijanist objavio fotografiju "bombe" zbog koje je bio priveden

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski pijanist Andrej Gugnin u čijoj je prtljazi u petak ujutro pronađena sumnjiva naprava objavio je fotografiju ''bombe'' zbog koje je bio priveden, a granica blokirana.

Prilikom pregleda putnika i prtljage u autobusu Flixbusa na relaciji Zagreb-Torino slovenska je policija otkrila sumnjivi predmet. Rendgen je utvrdio da je moguće da se radi o eksplozivnoj napravi, pa je priveden 32-godišnjak iz Rusije, pijanist Andrej Gugnin.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi

Pirotehničari su nakndano utvrdili da nije riječ o bombi, već o pedali za iPad koja okreće notne stranice.

''Zadržala me policija, stavili su mi ruke iza leđa, držali na podu'', počeo je svoju priču Andrej Gugnin kojeg su odvojili od djevojke i nisu joj dopustili da ga vidi. ''Ona je zvala rusko veleposlanstvo u Ljubljani gdje su joj rekli da ne mogu učiniti ništa dok ne dobiju informacije iz policije'', napisao je Gugnin. Dodao je da su ga više od dva sata držali s lisičinama na rukama bez ikakva objašnjenja. Čekali su se pirotehničari da provjere sporni predmet u prtljazi i utvrdili da se radi o Bluetooth pedali za iPad. ''Pedala ima mnogo dijelova koji na rendgenu mogu izgledati sumnjivo'', rekao je i upozorio kolege da izbjegnu takve situacije. Preporučio im je da nose pedale u ručnoj prtljazi. Otkrio je i da, kad se sve razjasnilo, su policajci bili ljubazni, ispričali se i ponudili kavom. Kaže da su mu pokazali fotografije rendgena. ''Da budem iskren, i ja bih pomislio isto'', zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene