Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već je u Sočiju?

FOTO Ovo je 'crna udovica' koju svim sredstvima traže ruske vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske vlasti strahuju da je jedna 'crna udovica' prošla stroge mjere osiguranja i da se nalazi u Sočiju.

Ruska policija sumnja da je prije desetak dana 'crna udovica' Ruzzana Ibragumova uspjela ući u Soči. Vlasti strahuju da je ona jedna od nekoliko 'crnih udovica' koje bi mogle biti uključene u eventualni napad na Zimskim olimpijskim igrama koje će se održati idućeg mjeseca.

Inače, 22-godišnja Ibragimova je udovica militanta koji je ubijen u okršaju s policijom prošle godine. Na nju se sumnja jer je upravo ona prošlog mjeseca napustila svoj dom u Dagestanu te se od tada nije vraćala, piše Daily News.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Neslužbeno se govori Obustavlja se potraga za tijelom Danke Ilić u ovom opsegu? Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

TERORISTI PRIJETE PUTINU: 'Imamo iznenađenje za vas!'

Pokrenuta je velika potraga, na ulicama gradova su istaknute njezine fotografije i opis kako bi građani javili ako su je negdje primijetili. Na plakatima su je opisali kao ženu s velikim ožiljkom na lijevom obrazu i 'ukočenom lijevom rukom'. Naime, Ibragimova ne može savijati lakat lijeve ruke.  Osim nje, traže se još četiri 'crne udovice'.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je nakon novih prijetnji izjavio da će se 40.000 policajaca i pripadnika specijalnih službi sigurnosti biti zaduženi za sigurnost tijekom Zimskih olimpijskih igara. Dodao je Rusija ulaže mnogo napora i sredstava kako bi se ograničilo kretanje ljudi i roba u regiji gdje će se održati Olimpijske igre, piše Bloomberg Buisnessweek .

Podsjetimo, islamski ekstremisti u sjevernom Kavkazu su u video poruci, koja je objavljena na internetu, 'obećali' predsjedniku Vladimiru Putinu i posjetiteljima Olimpijskih igara da će od njih dobiti 'poklon iznenađenja'.

U videu se vide dva islamista za koje ABC piše kako se radi o dvojici terorista koji su sudjelovali u napadu na željezničku stanicu u Volgogradu krajem prosinca. Video je postavljen na stranicu čečenskih ekstremista koja je jedna od platformi na kojoj inače objavljuju svoje poruke.

Bombaški dvojac je najavio da Olimpijske igre u Sočiju neće biti sigurne dokle god se vojne snage nalaze u Sjevernom Kavkazu, a koje šalje Vladimir Putin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene