Dvojica terorista koji se vide u video poruci su navodno odgovorni za bombaški napad u Volgogradu u prosincu.


Islamski ekstremisti u sjevernom Kavkazu su u video poruci, koja je objavljena na internetu, 'obećali' predsjedniku Vladimiru Putinu i posjetiteljima Olimpijskih igara da će od njih dobiti 'poklon iznenađenja'.

Vezani članci Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin nazvao Trumpa i zahvalio mu na suradnji s CIA-om Njemačka policija (Foto: AFP) Među 720 osoba u Njemačkoj na popisu kao islamistička prijetnja su i žene i djeca

U videu se vide dva islamista za koje ABC piše kako se radi o dvojici terorista koji su sudjelovali u napadu na željezničku stanicu u Volgogradu krajem prosinca. Video je postavljen na stranicu čečenskih ekstremista koja je jedna od platformi na kojoj inače objavljuju svoje poruke.

SNIMKA NADZORNIH KAMERA Trenutak kada je bombaš pokušao proći detektor metala

Bombaški dvojac je najavio da Olimpijske igre u Sočiju neće biti sigurne dokle god se vojne snage nalaze u Sjevernom Kavkazu, a koje šalje Vladimir Putin.

'Imamo paket iznenađenja vas, a imamo iznenađenje i za turiste koji će vam doći. Ako se Olimpijske igre održe, dobit ćete iznenađenje. To ćemo napraviti zbog muslimanske krvi koja se svaki dan prolijeva širom svijeta. Ovo će biti naša osveta', poručila su dva mladića koja na snimci čak ni ne skrivaju svoj identitet, već su ležerno odjeveni, a lica su im otkrivena.

Na videu se pored dvojice terorista prikazuju i snimke bombaškog napada u Volgogradu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook