Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija želi u blizini Poljske postaviti visokoprecizno oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija želi postaviti visokoprecizno oružje u blizini Poljske koja je Sjedinjenim Državama dopustila da u istočnoj Europi postave dijelove svog proturaketnog štita, izjavio je u četvrtak predsjednik Odbora za obranu ruske Dume, Viktor Zavarzin.

"Imamo nove uzorke oružja" koje ćemo "postaviti u blizini poljskog područja", gdje će biti postavljene američke rakete presretači, kazao je zastupnik donjeg doma ruskog parlamenta.

Pročitajte i ovo Andrzej Duda Konzervativna ideologija Poljski predsjednik blokirao zakon i ugrozio živote i zdravlje žena i djevojaka Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve

"Radimo na tom pitanju", dodao je, ne navodeći pojedinosti o vrsti oružja i o realizaciji projekta.

Varšava i Washington su 14. kolovoza zaključili ugovor o postavljanju protubalističkih raketa u Poljskoj, u okviru proturaketnog štita koji je dodatno povećao napetost između Rusije i Zapada koja je narasla zbog sukoba u Gruziji.

Rusija koja se već mjesecima osjeća ugrožena zbog tog projekta, upozorila je da će uzvratiti na postavljanje tog štita za koji SAD tvrdi da bi trebao štititi američki teritorij od mogućih prijetnja iz zemalja poput Irana.

Visoki ruski vojni dužnosnik upozorio je sredinom kolovoza da bi Poljska koja je pristala da se na njezinu teritoriju postave dijelovi američkog proturaketnog štita mogla postati "glavna" meta u eventualnim napadima na taj sustav.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene