Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG NAPADA NA SIRIJU

Rusija prijeti SAD-u: Potrebne su mjere odmazde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u utorak zaprijetila mjerama odmazde protiv SAD-a dok se očekuje dolazak američkog državnog tajnika Rexa Tillersona u Moskvu, samo nekoliko dana nakon što je SAD izveo raketni napad na ruskog saveznika Siriju, prenose agencije.

"U izostanku koraka za razrješenje nagomilanih problema, bit će potrebne mjere odmazde temeljene na načelu reciprociteta", stoji u izjavi ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Pogled na Zemlju s Mjeseca moćno ubojito sredstvo Rat se seli u svemir? Evo što najveće vojne sile kažu o donedavno nezamislivom načinu ratovanja

Američke snage izvele su raketni napad na sirijsku vojnu bazu prošli tjedan kao odgovor na kemijski napad u kojemu su ubijeni brojni civili. SAD za kemijski napad optužuje sirijsku vojsku, a Rusija krivnju svaljuje na sirijske pobunjenike.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da se nada plodonosnim razgovorima s američkim državnim tajnikom. "Očito je da su rusko-američki odnosi zapali u najkompliciranije razdoblje od Hladnoga rata", navodi se u izjavi.

Rex Tillerson, koji prvi put posjećuje Moskvu kao državni tajnik, trebao bi razgovarati sa svojim kolegom Sergejem Lavrovom u srijedu.

U izjavi uoči njegova posjeta rusko ministarstvo vanjskih poslova navodi da je zabrinuto zbog mnogih aspekata američke vanjske politike, uključujući pitanja Libije, Jemena i Sirije, a posebice zbog Sjeverne Koreje.

"Zaista smo zabrinuti time što Washington ima na umu u pogledu Sjeverne Koreje nakon što je nagovijestio mogućnost jednostranog vojnog scenarija", stoji u izjavi. "Važno je razumjeti kako će se to podudarati sa zajedničkim obvezama o denuklearizaciji Korejskog poluotoka, što se naglašava u rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene