Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski vojni piloti pokazali su zavidne vještine izvodeći zračne akrobacije s vojnim mlažnjacima Su-27. Pogledajte video.


Više od 100 helikoptera i aviona vježbalo je svoje zračne akrobacije u gradu Kubinka, 63 kilometra zapadno od Moskve. 71 glavna letjelica i 40 'pomoćnih' pokazali su zavidne vještine, piše RT.

Vezani članci Poplava, ilustracija Nevjerojatni prizori iz Rusije: Avenija u Moskvi pretvorena u jezero, ali neki se unatoč tome - kupaju Rekordne temperature u Moskvi - 1 Toplinski val zahvatio i Moskvu: Ovako visoke temperature nisu zabilježene 120 godina

Na vodećem avionu 'Ruskih vitezova' Su-27 postavljene su dvije kamere. Pilote Suhoja čekao je najteži zadatak - jedan od najtežih akrobatskih manevara poznat pod imenom 'kubanska osmica'. Izvode ga pet aviona Su-27 i četiri MIG-a Swift.

Piloti su vježbali za Paradu pobjede, za koju je planirano da preko Crvenog trga u Moskvi preleti 71 avion, po jedan za svaku godinu od završetka 2. Svjetskog rata. U Paradi će prvi put učestvovati i najnoviji vojni transportni avion Il-76MD-90A.

Osim aviona, na Paradi 9. svibnja ponovno će se pojaviti i prošlogodišnja senzacija - tenkovi T-14 Armata, teška oklopna vozila T-15, laka oklopna vozila Kurganjec-25, tenkovi T-90, oklopni transporteri BTR-80 i razna druga vojna vozila te raketni sustavi. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju