Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vježba za Paradu pobjede

OVAKO TO RADE RUSI Pogledajte kako izgleda 'kubanska osmica' iz svih kutova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski vojni piloti pokazali su zavidne vještine izvodeći zračne akrobacije s vojnim mlažnjacima Su-27. Pogledajte video.

Više od 100 helikoptera i aviona vježbalo je svoje zračne akrobacije u gradu Kubinka, 63 kilometra zapadno od Moskve. 71 glavna letjelica i 40 'pomoćnih' pokazali su zavidne vještine, piše RT.

Pročitajte i ovo Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar" Crveni trg, Moskva - 2 rat dronovima Rusija tvrdi da je oborila dva ukrajinska drona kod Moskve i Sankt Peterburga

Na vodećem avionu 'Ruskih vitezova' Su-27 postavljene su dvije kamere. Pilote Suhoja čekao je najteži zadatak - jedan od najtežih akrobatskih manevara poznat pod imenom 'kubanska osmica'. Izvode ga pet aviona Su-27 i četiri MIG-a Swift.

Piloti su vježbali za Paradu pobjede, za koju je planirano da preko Crvenog trga u Moskvi preleti 71 avion, po jedan za svaku godinu od završetka 2. Svjetskog rata. U Paradi će prvi put učestvovati i najnoviji vojni transportni avion Il-76MD-90A.

Osim aviona, na Paradi 9. svibnja ponovno će se pojaviti i prošlogodišnja senzacija - tenkovi T-14 Armata, teška oklopna vozila T-15, laka oklopna vozila Kurganjec-25, tenkovi T-90, oklopni transporteri BTR-80 i razna druga vojna vozila te raketni sustavi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene