Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio 11 godina zatvora

Rusi otkrili ukrajinskog špijuna: Pokušao nabaviti tajne komponente raketnog sustava

Rusi otkrili ukrajinskog špijuna
Rusi otkrili ukrajinskog špijuna Foto: Getty Images
Rusi otkrili 57-godišnjeg ukrajinskog špijuna i osudili ga na 11 i pol godina zatvora.

Sud u južnoj Rusiji osudio je 57-godišnjeg Ukrajinca na 11,5 godina zatvora zbog špijunaže jer je pokušao nabaviti tajne komponente projektila i prokrijumčariti ih Ukrajini, izvijestile su u srijedu ruske novinske agencije.

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog umro još 16. veljače Objavljeno gdje će i kada biti pokopan Aleksej Navaljni

One citiraju rusku službu sigurnosti FSB, koja je rekla da je muškarac, identificiran kao Serhij Krivicki, bio agent ukrajinske vojno-obavještajne službe. Nisu rekle je li se izjasnio krivim ili nije.

FSB je objasnio, kako navode agencije, da je muškarac pokušao nabaviti tajne komponente ruskog raketnog sustava zemlja-zrak S-300 kako bi ih prokrijumčario u Ukrajinu.

Po FSB-u, Krivicki je stanovnik Melitopolja, ukrajinskog grada koji su ruske snage zauzele početkom 2022. Moskva sada smatra Melitopolj dijelom Rusije, što Kijev i Zapad odbacuju.

Pročitajte i ovo Prezentacija izmjene Zakona o strancima Hrvatska postaje i zemlja imigracije Objavljeno koliko stranaca radi u Hrvatskoj i odakle su: Mijenja se zakon, ovo čeka sve koji dođu raditi k nama

Prošle godine Rusija je otvorila 31 slučaj vezan za špijunažu i 98 za izdaju, što je najviši broj od raspada Sovjetskog Saveza.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene