Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na oprez

Britanski visoki dužnosnik: "Putin će opet upotrijebiti novičok, to je njegov način"

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin
Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin Foto: Afp
Britanski državni tajnik za obranu tvrdi da Vladimir Putin ne preza od ponovnog korištenja bojnog otrova novičoka, kojim je otrovan Aleksej Navaljni, a na britanskom tlu i bivši ruski špijun Sergej Skripalj.

Vladimir Putin ponovno bi mogao narediti napad koji bi uključivao nervni agens novičok, upozorio je državni tajnik britanskog ministarstva obrane Grant Shapps.

U razgovoru za Independent, Shapps je prijetnju koju Putin predstavlja za svijet usporedio s onom koju je Adolf Hitler nosio kao vođa nacističke Njemačke. Kao i mnogi zapadni vođe, i Shapps smatra Kremlj odgovornim za smrt oporbenog ruskog političara Alekseja Navaljnog koji je prije desetak dana iznenada preminuo u kažnjeničkoj koloniji u ruskom arktičkom krugu.

"Putinove su ruke krvave nakon smrti Navaljnog. On u zatvoru nikada nije ni trebao biti. Njegov je jedini zločin što se suprotstavio autokratu i diktatoru Putinu, koji ima dugu povijest ukljanjanja svojih političkih protivnika, a to čini i u iznozemstvu i kod kuće. Svijet se ne smije pokolebati pred takvom vrstom vodstva jer znamo što će se dogoditi – sve će završiti neredom kao i u prošlom stoljeću", izjavio je Shapps.

Pročitajte i ovo Julija Navaljnaja maske su pale Putinovi propagandisti jezivim porukama prijete udovici Navaljnog: "Čeka je ista sudbina"

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni (Foto: AFP) dan kada je svijet stao "Ubili su ga jednim udarcem, to je stara metoda KGB-a": Cure nove informacije o smrti Navaljnog

Podsjetio je na ranije atentate novičokom od strane ruskih agenata te upozorio da bi se slično ponovno moglo dogoditi.

"Pogledajte što se dogodio u Salisburyju, kada je otrovan bivši ruski agent Skripal i njegova kći. Vidjeli smo na što je Putin spreman, to je njegov način“, rekao je državni tajnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene