Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Ogromna gužva

Ruska vojska izložila zapadno oružje zaplijenjeno u Ukrajini: "Povijest se ponavlja"

Izložba Trofeji ruske vojske - 1
Izložba Trofeji ruske vojske - 1 Afp
Aktualno Galerija Izložba Trofeji ruske vojske - 1 Izložba Trofeji ruske vojske - 1 Foto: Afp Izložba Trofeji ruske vojske - 2 Izložba Trofeji ruske vojske - 2 Foto: Afp Izložba Trofeji ruske vojske - 3 Izložba Trofeji ruske vojske - 3 Foto: Afp Izložba Trofeji ruske vojske - 4 Izložba Trofeji ruske vojske - 4 Foto: Afp +0 Izložba Trofeji ruske vojske - 5 Galerija 1/5 >>
Velik broj ljudi posjetio je izložbu Trofeji ruske vojske u Moskvi na kojoj vojska izlaže vojnu opremu koju je zaplijenila u Ukrajini.

Zapadni tenkovi i vojna oprema koju su ruske snage zaplijenile u Ukrajini završili su u srijedu na izložbi u Moskvi za koju ruska vojska kaže da pokazuje kako zapadna pomoć ne može spriječiti rusku pobjedu u ratu.

Dugački redovi stvorili su se na sunčani Međunarodni dan rada na ulazu na izložbu "Trofeji ruske vojske", koja se održava pred muzejem sovjetske pobjede nad nacističkom Njemačkom 1945. godine.

"Povijest se ponavlja", priopćilo je rusko ministarstvo obrane uz podsjećanje da je Sovjetski Savez također 1943. organizirao izložbu zaplijenjenih njemačkih tenkova i vojne opreme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji

Izložba u Moskvi, na kojoj su prikazani američki, njemački i francuski tenkovi koji su poslani Ukrajini, dolazi samo nekoliko dana nakon što je SAD izglasao paket vojne pomoći Kijevu vrijedan 61 milijardu dolara. Održava se u vrijeme kada Rusija ostvaruje vojne uspjehe na istoku Ukrajine, a ukrajinska se vojska žali da im nedostaje streljiva i vojnika.

Britanska i australska oklopna vozila zaplijenjena u Ukrajini također su prikazana na izložbi, uz vojnu opremu proizvedenu u Turskoj, Švedskoj, Finskoj, Južnoafričkoj Republici i Češkoj.

Pročitajte i ovo Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Pročitajte i ovo Kuhanje graha - 2 hrvatska - kraljica uvoza Na Međunarodni praznik rada i hrana je bila međunarodna: "Kanada je jedna dobra zemlja"

Prvi kanal državne televizije prenio je da je zvijezda izložbe zaplijenjeni američki borbeni tenk M1 Abrams, kojeg su ruske snage onesposobile na istoku Ukrajine.

Penjući se na Abrams s mikrofonom, novinar je rekao da se tenk u SAD-u promovira kao neuništivo "čudesno oružje".

"No sve to je besmislica, pogledajte ovo, njegova reputacija je uništena", izjavio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene