Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Povećanje od gotovo 1%

Rim: Socijalni summit G8 upozorava na porast nezaposlenosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijalni summit G8 u Rimu posvećen 'ljudskim posljedicama' financijske krize otvoren je u nedjelju sumornim tonovima, dok OECD strahuje da će se stopa nezaposlenosti u 30 zemalja članica te organizacije približiti 10 posto do kraja 2010.

'Do kraja 2010., nezaposlenost bi se mogla približiti dvoznamenkastoj razini u svim zemljama G8, osim Japana, kao i u cjelokupnoj zoni OECD-a', navodi Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj u dokumentu objavljenom povodom otvaranja socijalnog summita G8.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna David Cameron: 'Ove godine neće biti summita G8 u Rusiji' Slika nije dostupna Incident na sastanku Cameron nakon završetka summita G8 na Twitteru objavio 'bombu'!

OECD navodi da je stopa nezaposlenosti dosegla 6,9 posto u siječnju 2009., 'što je povećanje od gotovo jedan posto u odnosu na godinu dana ranije'.

U godinu dana, 'gotovo 7,2 milijuna osoba izgubilo je posao u zoni' OECD-a, prema tim podacima.

Tijekom trodnevnog skupa ministara za socijalna pitanja sedam najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije (G8) razgovarat će se o financijskoj i gospodarskoj krizi kao i o načinima ublažavanje socijalnih posljedica krize.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene