Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Socijalni summit G8 u Rimu posvećen 'ljudskim posljedicama' financijske krize otvoren je u nedjelju sumornim tonovima, dok OECD strahuje da će se stopa nezaposlenosti u 30 zemalja članica te organizacije približiti 10 posto do kraja 2010.


'Do kraja 2010., nezaposlenost bi se mogla približiti dvoznamenkastoj razini u svim zemljama G8, osim Japana, kao i u cjelokupnoj zoni OECD-a', navodi Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj u dokumentu objavljenom povodom otvaranja socijalnog summita G8.

OECD navodi da je stopa nezaposlenosti dosegla 6,9 posto u siječnju 2009., 'što je povećanje od gotovo jedan posto u odnosu na godinu dana ranije'.

Vezani članci Slika nije dostupna Cameron nakon završetka summita G8 na Twitteru objavio 'bombu'! Slika nije dostupna Obama čelnike G8 ugostio u Camp Davidu

U godinu dana, 'gotovo 7,2 milijuna osoba izgubilo je posao u zoni' OECD-a, prema tim podacima.

Tijekom trodnevnog skupa ministara za socijalna pitanja sedam najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije (G8) razgovarat će se o financijskoj i gospodarskoj krizi kao i o načinima ublažavanje socijalnih posljedica krize.