Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Reutersove lažne fotografije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skandal potresa Reuters, uglednu britansku agenciju koja opslužuje većinu svjetskih medija fotografijama i video snimkama. Otkazali su suradnju svom bejrutskom suradniku-fotoreporteru Adnanu Hajju zbog neprofesionalnosti.

Reutersova unutarnja kontrola ustvrdila je da je Hajj namjerno zacrnio i povećao dim na fotografiji izraelskog bombardiranja Bejruta. Fotografija je prodana u 920 primjeraka. 

Pročitajte i ovo Građani biraju Dnevnik Nove TV - 2 hvala na povjerenju! Veliko Reutersovo istraživanje: Hrvatska publika najviše vjeruje Novoj TV Slika nije dostupna "Simbolička gesta" I svjetski mediji pišu o Oluji: "Na proslavi prvi puta sudjelovao visoki predstavnik srpske manjine u Hrvatskoj"

Fotoreporter sve optužbe opovrgava, a tamniji dim pripisuje lošim tehničkim uvjetima. 

Hajj je za Reuters radio kao honorarni djelatnik od 1993. do 2003. godine, a nakon toga za istu je agenciju ponovno počeo raditi 2005. 

Njegove fotografije poginulog djeteta kojega u ruci drži spasilac u selu Qani u južnom Libanonu također su bile metom polemika kritičara koji se bave istraživanjem autentičnosti fotografija. 

Razni kritičari okarakterizirali su Hajjeve fotografije kao "nerealistične" jer se na njima jasno vidi kako mu spasitelj "pozira" s mrtvim djetetom u ruci, a kojega je upravo izvukao iz ruševina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene