Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišla se naći s prijateljima...

Razriješen slučaj silovanja i ubojstva tinejdžerice star gotovo 48 godina: Sve je potvrdila jedna stvar

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kanadska policija riješila je slučaj silovanja i ubojstva koji se dogodio u predgrađu Montreala 1975. godine.

Kanadska policija kaže da je riješila jedan od najpoznatijih hladnih slučajeva u povijesti Quebeca, povezujući silovanje i ubojstvo 16-godišnje djevojke 1975. s muškarcem iz Zapadne Virginije koji je umro prije više od 40 godina.

Policija u Longueuilu u Quebecu rekla je da su im DNK dokazi potvrdili da je Franklin Maywood Romine ubio tinejdžericu Sharron Prior u predgrađu Montreala.

Romine je umro 1982. u dobi od 36 godina u Verdunu, pod misterioznim okolnostima, a njegovo je tijelo ekshumirano početkom svibnja na groblju u Zapadnoj Virginiji radi DNK testiranja.

Policija Longueuila kaže da Romineov DNK odgovara uzorku pronađenom na mjestu ubojstva. On je imao dugu kriminalnu prošlost, a također je odgovarao fizičkom opisu osumnjičenika koji je dao svjedok.

<cms_relateda_articles id="782824" />

Silovanje i ubojstvo Sharron Prior ostali su neriješeni otkako je nestala 29. ožujka 1975., nakon što se otišla sastati s prijateljima u pizzeriji u blizini svoje kuće u montrealskoj četvrti Pointe-St-Charles, piše Guardian.

Njezino tijelo pronađeno je tri dana kasnije u šumovitom području u Longueuilu, na južnoj obali Montreala.

Policija je tijekom godina istraživala više od 100 osumnjičenih, ali nikada nisu nikoga uhitili. Yvonne Prior, majka tinejdžerice, sada je u svojim 80-ima, još uvijek živi u Kanadi i provela je život tražeći ubojicu svoje kćeri.

Ubojičino ime nije se pojavilo u istrazi sve do prošle godine. Kad je policija Longueuila počela pregledavati kaznene dosjee, otkrila je opsežnu povijest nasilja i pokušaja da Romine izbjegne provođenje zakona seleći se na relaciji između Zapadne Virginije i Kanade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena krim istraga Cure detalji strave u Petrinji: Došao je u obiteljsku kuću i ubio 45-godišnju ženu

Romine je prvi put pokušao pobjeći iz kaznionice u Zapadnoj Virginiji 1964., a kasnije je pobjegao 1967.

Godine 1974. uhićen je zbog provale u kuću i silovanja žene u Parkersburgu u Zapadnoj Virginiji. Pušten je uz jamčevinu od 2500 dolara, a dva mjeseca kasnije pobjegao je u Kanadu, prema priči Associated Pressa iz tog vremena.

Samo nekoliko mjeseci nakon Priorina ubojstva 1975., Rominea su uhvatili kanadski granični službenici i izručili ga nazad u Zapadnu Virginiju, gdje je osuđen na pet do deset godina zatvora zbog seksualnog napada u slučaju Parkersburg.

Umro je u Kanadi 1982. godine, nedugo nakon što je pušten, iako dužnosnici kažu da nisu uspjeli pronaći smrtovnicu s detaljima o tome što je dovelo do njegove smrti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene