Četvrti dan prosvjeda u Srbiji
Četvrti dan prosvjeda u Srbiji Foto: Oliver BUNIC / AFP

Ravnatelj policije Srbije Vladimir Rebić komentirao je četvrti dan prosvjeda u Srbiji.


Četvrti dan prosvjeda u Beogradu obilježili su brojni incidenti. "Sinoć je ozlijeđeno 14 policajaca, uhićen je 71 huligan, a od početka nasilnih prosvjeda ozlijeđeno je najmanje 130 policajaca, koji su morali potražiti liječničku pomoć", izjavio je ravnatelj policije Srbije Vladimir Rebić.

Vezani članci Gordan Akrap i Sanja Jurišić - 3 Stručnjak za sigurnost: "Prosvjede u Beogradu su prema kaosu usmjerili radikalno desni i lijevi krugovi, uz potporu ruskih tajnih službi" Prosvjedi u Beogradu - 2 Brutalna snimka iz Beograda: Pretučena trojica muškaraca, glavni epidemiolog sada poručio - sporna odluka mogla bi se prolongirati

"Imali ste jučer priliku vidjeti razularenost mase koja je bacala flaše, kamenje, baklje pa čak i suzavac na policiju", dodao je Rebić na konferenciji za novinare, javlja Blic. 

"Konačna bilanca sinoćnjeg divljanja je 14 ozlijeđenih, 71 uhićeni, međusobni sukobi samih ekstremista i huligana kao i munjevita akcija policije u uhićenju osumnjičenog za dvostruko ubadanje nožem", dodao je. 

Napomenuo je kako je policiji dao nalog da se suzdrže od intervencija, osim u slučaju da su im ugroženi životi. "Policiji sam dao nalog da djeluje krajnje suzdržano", rekao je. 

Otkrio je da je među uhićenima i jedan poznati "ultimat fajter", ali i značajan broj stranih državljana iz, kako je naveo, Crne Gore, Velike Britanije, Tunisa i BiH.