Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ KREMLJA ŠUTE

Problemi u srcu moći? Putinov savjetnik iznenada podnio ostavku: "Bila je to njegova inicijativa..."

Kremlj
Kremlj Foto: Afp
Zet bivšeg ruskog čelnika Borisa Jeljcina, Valentin Jumašev, podnio je ostavku na mjesto Putinova savjetnika.

Valentin Jumašev, zet bivšeg ruskog čelnika Borisa Jeljcina koji je pomogao Vladimiru Putinu da dođe na vlast, podnio je prošlog mjeseca ostavku na mjesto Putinova savjetnika, doznaje Reuters.

Jumašev je bio neplaćeni savjetnik s ograničenim utjecajem na Putinovo donošenje odluka, ali njegov odlazak uklanja jednu od posljednjih poveznica unutar Putinove administracije s Jeljcinovom vladavinom, razdobljem liberalnih reformi i ruskog otvaranja prema Zapadu.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini 96. dan rata Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel objavio da je postignut dogovor o zabrani uvoza ruske nafte u EU

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov vojna situacija zamršena Lavrov ponovio da je oslobođenje Donbasa "bezuvjetni prioritet" Rusije, ali i uputio poruku za stanovnike ostalih teritorija u Ukrajini

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov nije komentirao takav potez. Svoj potez nije komentirao ni Jumašev. Na pitanje o tome zašto je dao ostavku, Ljudmila Telen iz Predsjedničkog centra Borisa Jeljcina rekla je da je Jumašev odustao od svoje pozicije u travnju te dodala samo da je to "bila njegova inicijativa".

Podsjetimo, Jumašev je vodio predsjedničku administraciju 1997., kada je Putin, bivši špijun KGB-a, unaprijeđen u zamjenika šefa osoblja Kremlja.

Ta je promocija bila odskočna daska za Putina da bude imenovan za Jeljcinova nasljednika i pobijedi na predsjedničkim izborima 2000. nakon što je Jeljcin odstupio.

Više o agresiji Rusije na Ukrajinu i današnjim zbivanjima možete čitati >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene