Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u petak da će smanjiti svoju i plaće visokih dužnosnika budući da je rusko gospodarstvo u krizi zbog pada cijene nafte i pada rublja.


Od 1. ožujka do 31. prosinca 2015. plaće ruskog predsjednika, premijera Dmitrija Medvedova, državnog odvjetnika Jurija Čajka i predsjednika istražnog povjerenstva Aleksandra Bastrikina bit će smanjenje za 10 posto, prema rješenju koje je Putin potpisao u petak.

Vezani članci Vladimir Putin (Foto: AFP) Putin obilježava 20 godina na vlasti, ali što planira dalje ne otkriva Prosvjed u Moskvi (Foto: AFP) Na prosvjedu u Moskvi 50.000 okupljenih tražilo slobodne izbore: ''Dosta ste nam lagali''

To smanjenje se također primjenjuje na plaće zaposlenih u predsjedničkoj administraciji i u vladi.

'Putin je karcinom koji se mora odstraniti'

U travnju 2014. rješenjem Kremlja utrostručena je plaća ruskog predsjednika dok je on istrovremeno tražio od ljudi da vode asketski život.

U Rusiji mjesecima traje teška gospodarska kriza izazvana zapadnim sankcijama povezanim s ukrajinskim sukobom i padom cijene nafte, zbog čega je prošle godine rubalj izgubio gotovo polovicu svoje vrijednosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook