Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

Putin otkrio cilj nove ofenzive u Harkovu: "To nije dio trenutnog plana Rusije"

Aktualno Galerija Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: Afp Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: Sputnik Xi Jinping i Vladimir Putin Xi Jinping i Vladimir Putin Foto: Sputnik +0 Vladimir Putin posjetio Kinu Galerija 1/4 >>
Tijekom svog dvodnevnog putovanja u Kinu, ruski predsjednik Vladimir Putin održao je konferenciju na medije na kojoj je, između ostaloga, govorio i o događanjima u Ukrajini.

Ruski predsjednik Vladimir Putin završio je svoj prvi inozemni posjet nakon inauguracije. Proveo je dva dana u Kini i sastao se sa Xi Jinpingom

Putin je nakon sastanka održao konferenciju za medije na kojoj je rekao da budućnost čovječanstva ovisi o cijelom čovječanstvu, a ne samo o Rusiji i Kini. Ali, naravno, ove dvije zemlje su "važne komponente moderne civilizacije".

"Imamo svoje mišljenje o tome kako se trebamo razvijati i sigurno će ovaj naš razvoj utjecati na razvoj svih partnera na planetu", rekao je Putin, a onda se osvrnuo i na situaciju u Ukrajini, piše RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, za događanja u Harkivu odgovorna je Ukrajina i njezine oružane snage jer su "pucali i, nažalost, nastavljaju granatirati stambena područja pograničnih teritorija, uključujući Belgorod".

"I javno sam rekao da ćemo, ako se ovo nastavi, biti prisiljeni stvoriti sigurnosnu zonu – sanitarnu zonu, tako da je to ono što radimo", rekao je Vladimir Putin i dodao da trenutno nema planove za zauzimanje Harkova.

Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: Sputnik

Zapadne sankcije, prema Putinu, "jednostavno su elementi nepoštenog natjecanja", a ne posljedica događaja u Ukrajini ili jačanja rusko-kineskih odnosa.

Pročitajte i ovo papa Franjo Neki spominju Međugorje Vatikan se oglasio o ukazanjima i nadnaravnim pojavama: "Budite vrlo oprezni..."

Ruski predsjednik ocijenio je da su razlozi zapadnih sankcija njegovoj zemlji nepošteno natjecanje, a ne događanja u Ukrajini ili jačanje rusko-kineskih odnosa. Također je rekao da je skeptičan prema mirovnoj konferenciji u Švicarskoj zakazanoj za lipanj.

"Smisao ovog događaja je jasan. Okupiti što više zemalja, onda proglasiti da je sve dogovoreno, a onda to predstaviti Rusiji kao već riješeno pitanje, neće biti takvog razvoja događaja", uvjerava on.

Pročitajte i ovo Design Villa Clavis-Brand Poznata i cijena Pogledajte kako izgleda luksuzna vila novog ministra: Godišnje od najma zaradi 59.000 eura

Moskva je i dalje spremna za pregovore, istaknuo je, ali ne one koji se temelje samo na željama Ukrajine. I naravno, nikada neće pristati na uvjete koji su za Rusiju neprihvatljivi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene