Policija u SAD-u, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u SAD-u, ilustracija (Foto: AFP)

Jedna osoba ubijena je, a najmanje sedam ih je ozlijeđeno u pucnjavi na maturalnoj zabavi u Philadelphiji, priopćila je lokalna policija.


Do pucnjave je došlo u nedjelju navečer, oko 22 sata, u gradskoj četvrti Reed Bird na jugozapadu Philadelphije. Meta napada bila je maturalna zabava.

Vezani članci Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske (Foto: Dnevnik.hr) Šef osječke policije: Ubojica je htio pobjeći iz Hrvatske, kod sebe je imao putovnicu i više od 10.000 kuna U pucnjavi u Zagrebu ranjena jedna osoba (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) - 3 Upucao vlastitog sina: Zbog pucnjave u Dubravi osumnjičen za pokušaj ubojstva, prijetio je i dvjema ženama

Policija je priopćila da su četvorica maloljetnika, u dobi od 15 do 17 godina, upucana većinom u noge. Liječnici predviđaju da će se oni oporaviti.

Ustrijeljene su i četiri odrasle osobe. Policija je priopćila da su njihove ozljede teže jer su ustrijeljeni u različite dijelove tijela. Jedna od ustrijeljenih osoba preminula je u bolnici.

Liječnici za ostalo troje ustrijeljenih također očekuju uspješan oporavak. Svi odrasli su u dvadesetim godinama, piše CBSlocal.

Richard Ross iz philadelphijske policije kazao je da je ispaljeno osam ili devet metaka. Policija trenutno ne raspolaže podacima koliko je bilo napadača i što ih je potaknulo na pucnjavu.

Ne znaju ni je li napadač (ili više njih) pobjegao pješke ili vozilom. Iz policije poručuju da nije bilo znakova svađe ili borbe na zabavi, a koja bi prethodila pucnjavi.

Pojačane su policijske patrole u tom kvartu zbog straha od odmazde. Vlasti istražuju sve detalje pucnjave i u potrazi su za napadačem ili napadačima.