Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Južna Koreja u subotu je prijavila svoj prvi slučaj gripe A (H1N1), ustanovljen kod redovnice koja je nedavno putovala u Meksiko.


Pedesetjednogodišnja žena stavljena je u bolničku izolaciju od utorka nakon što su joj ustanovljeni simptomi gripe koji su se pojavili poslije njezina povratka, tjedan dana ranije, iz zemlje koja je najgore pogođena virusom H1N1, objavio je Korejski centar za kontrolu bolesti i prevenciju.

>>Gripa se i dalje širi, prelazi s čovjeka na čovjeka

Vezani članci Slika nije dostupna Gripa odnijela tri života u Rijeci Slika nije dostupna Potvrđena prva žrtva gripe u Istri

U petak je zabilježen prvi slučaj nove gripe, do sada poznate i kao 'svinjska' gripa, u Aziji, nakon što je Hong Kong prijavio da je virus pronađen kod muškarca koji je preko Shanghaija doputovao iz Meksika. Kina je odmah po utvrđivanju slučaja prekinula zrakoplovne veze s Meksikom. Kako je javila službena kineska agencija, datum ponovne uspostave letova ovisit će o kontroli nad pandemijom.

Kina suspendirala letove između Shanghaija i Meksika

Kina je odlučila privremeno ukinuti letove između Meksika i Shanghaija nakon što je potvrđena prisutnost virusa H1N1 kod Meksikanca koji je preko Shanghaija stigao u Hong Kong, objavila je u subotu agencija Xinhua (Nova Kina).

'S pojavom prvog slučaja gripe A (H1N1) koji je potvrđen na letu iz Meksika kineska vlada je odlučila prekinuti letove između Mexica i Shanghaija, na istoku zemlje', objavila je agencija pozivajući se na kinesko ministarstvo vanjskih poslova. U Hong Kongu je u petak potvrđen prvi slučaj zaraze virusom H1N1, objavio je predsjednik tamošnje vlade Donald Tsang. To je ujedno i prvi slučaj 'svinjske' gripe u Aziji.