Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šefica kontroverzne tvrtke Bioviva iz Seattlea Elizabeth Parrish, tvrdi kako je uz pomoć eksperimentale genske terapije, kojoj je podvrgnuta sada njezino lice pomlađeno za 20 godina.


Ukoliko uspije dokazati da genskom terapijom ljudi zaista mogu izgledati mlađe, Elizabeth Parrish, direktorica kozmetičke kompanije Bioviva mogla bi postati prva osoba na svijetu koja se pomladila koristeći kontroverznu metodu genetskog pomlađivanja.

Vezani članci Slika nije dostupna Ova žena je obrijala svoje lice - Pogledajte i zašto je to učinila Slika nije dostupna Nakon ovoga, čokoladu ćete voljeti još više!

Ova 44-godišnjakinja tvrdi da joj je eksperimentalna terapija njene kompanije vratila punih 20 godina.

Terapiju pomlađivanja, navodno je, koristila šest mjeseci nakon čega je podvrgnuta testiranjima. Broj telomera, odnosno djelića DNK koji utječu na dugovječnost i zdravlje, a čiji se broj s godinama smanjuje, u njenom je tijelu naglo, kako ona objašnjava, porastao.

Kako navodi, primila je dvije genske terapije koje bi je trebale zaštititi od gubitka mišićne mase od starenja te spriječiti propadanje matičnih stanica.

'Ova terapija može pomoći ljudima u borbi protiv bolesti i starenja. Ako se rezultati pokažu dobrima na duge staze, možemo reći da smo ispisali povijest', kazala je Elizabeth Parrish.

Kazala je i da je primila i dozu virusa koji sadrže genetski materijal za proizvodnju telomeraze, proteina koji produljuje teleomere.

Da ćemo uskoro moći pomladiti svoja tijela informacija je koja zvuči itekako primamljivo, no terapija koju tvrtka Bioviva razvija natjerala je jednog od njezini vodećih stručnjaka za istraživanja, Georga Martina, da se distancira od kompanije,piše Daily Mail.

Martin smatra kako je prije nego što je sama na sebi iskušala terapiju trebala provesti još velik broj testiranja, jer ovo se može na prvu činiti uspješnom metodom, no ne postoje analize na dugoročni utjecaj genske terapije na ljudsko tijelo. Ipak je majka priroda bila ovdje prije nas i sigurno neće dozvoliti da je ljudska rasa pokori.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju