Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAT JE POČEO

Prve reakcije iz Bruxellesa: "Ukrajina će ovo prebroditi", "Ovo je jedan od najmračnijih trenutaka u Europi od Drugog svjetskog rata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Europske komisije Ursula Von der Leyen najoštrije je osudila agresiju Rusije nad Ukrajinom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo je invaziju na Ukrajinu. Stigle su prve rekacije iz Bruxellesa. Najavljena je sastanak Europskog Vijeća, kako bi se usvojio paket najoštrijih sankcija prema Rusiji, najavljeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Bruxellesu. 

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima'' Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer"

Predsjednica Europske komisije Ursula Von der Leyen oštro je osudila najnoviji potez Putina. 

"Putin je vratio rat u Europu. Europska Unija je uz ukrajinski narod, Ukrajina će prevladati sve ovo uz pomoć prijatelja", izjavila je. 

Visoki predstavnik EU-a za vanjske poslove Josep Borrell najavio je sastanak Europskog Vijeća, kako bi se usvojio paket najoštrijih sankcija prema Rusiji

"Ovo je jedan od najmračnijih trenutaka za Europu od Drugog svjetskog rata. Nuklearna sila prijeti. Ovo je pitanje života i smrti, ostat ćemo ujedinjeni s našim europskim narodima. Pokrenut ćemo hitnu pomoć Ukrajini, aktivno ćemo podupirati evakuacije. Putin mora zaustaviti ovu besmislenu agresiju", kazao je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene