Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo koji na Twitteru ima gotovo 30 milijuna pratitelja na devet jezika, u subotu je objavio svoju prvu fotografiju na Instagramu na kojoj kleči i moli.


"Počinje novi put na Instagramu kako bih s vama krenuo putevima božanskog milosrđa i nježnosti", napisao je Papa istodobno na društvenoj mreži Twitter.

Vezani članci Ivan Jakovčić na Instagramu Pršut na čelu je out? Naš poznati političar promijenio imidž i postavio novi izazov, Instagram mu pun čudnih fotografija Šljokice na jeziku Od svih dijelova tijela na koje mogu staviti šljokice, odabrale su baš ovaj organ

"Instagram će pomoći u prepričavanju pontifikata u slikama, što će omogućiti osobama koje žele pratiti i poznavati pontifikat pape Franje", rekao je monsignor Dario Vigano, upravitelj Vatikana zadužen za komunikacije.

"Izabrat ćemo fotografije iz dnevnog lista Vatikana Osservatore Romano i pokazati neke pojedinosti kako bismo istaknuli bliskost i uključenje papa Franje koji živi u današnjem trenutku", dodao je Vigano.

Reako je da će biti i kratih videosnimaka na Instargramu Pape Franje zvanog "Franciscus".

Papa je izabrao subotu jer se tada obilježava službeni početak njegova pontifikata prije tri godine. Njegov dolazak na najdražu aplikaciju slavnih osoba je dodatna etapa u strategiji komunikacije pape Franje.

U veljači se Kevin Systrom, vlasnik i utemeljitelj Instagrama sastao s Jorgeom Bergogliom u Vatikanu.

"Govorili smo o moći slika kao instrumentu ujedinjenja naroda, kultura i jezika", rekao je Papa.

Podružnica američke društvene mreže Facebook, Instagram je krajem veljače naveo da ima više od 400 milijuna korisnika u svijetu. Twitter, na kojem je Papa također aktivan na više jezika pod imenom Pontifex, je krajem prosinca istaknuo 320 milijuna korisnika.

Papa ima oko 30 milijuna pratitelja na Twitteru na devet jezika. (Hina)