Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cecilia Sarkozy, bivša manekenka i prva dama Francuske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša manekenka i utjecajna savjetnica svoga supruga, Cecilia Sarkozy postala je danas prva dama Francuske, a da to nije željela jer je odlučila pobjeći od javnosti koja je za nju postala preteškom.

Cecilia Sarkozy bila je uvijek u prvome planu tijekom političkog uspona svoga supruga, ali se zadnjih mjeseci rijetko pojavljivala u javnosti potičući dodatne sumnje o mogućim bračnim poteškoćama para Sarkozy.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Slika nije dostupna Sarkozy Carli poklonio prsten bivše supruge

"Budem li izabran, moja će supruga preuzeti svoju ulogu", tvrdio je početkom travnja Nicolas Sarkozy.

"Biti Prva dama? To me ne privlači. Nisam politički korektna, šećem u trapericama, u maskirnoj odjeći, meksičkim čizama... ne uklapam se", tvrdila je ona 2005.

Odjevena u satensku haljinu boje slonovače, gospođa Sarkozy prisustvovala je danas ceremoniji polaganja prisege njezina supruga u Elizejskoj palači.

Majka troje djece, dviju djevojčica iz prvoga braka s bivšim
televizijskim voditeljem Jacquesom Martinom te 10-godišnjeg Louisa iz braka sa Sarkozyjem, Cecilia je pra-praunuka španjolskog skladatelja Isaaca Albeniza.

Ta vitka crnokosa žena sudjelovala je u karijeri Nicolasa Sarkozyja za kojeg se udala 1996. i tada je tvrdila da su "odlučili raditi zajedno" jer je "politika tako silovita da je u njoj bolje raditi u dvoje".

Bila je na naslovnicama kada je njezin suprug, tada ministar
unutarnjih poslova, odlučio predstavljati obitelj javnosti onako kako je to činio George Kennedy.

Međutim, medijska izloženost vratila se Nicolasu Sarkozyju kao bumerang kada je tisak otkrio da je 2005. Cecilia otputovala u Sjedinjene Države s novim partnerom. 

Njihov rastanak punio je novinske stupce tabloida.

Sarkozy je morao priznati na televiziji da je njegov brak u "krizi".
Obećao je da više neće obitelj izlagati medijima, a par je opet počeo zajednički život u proljeće 2006.

Tijekom predsjedničke kampanje, Cecilia Sarkozy ostala je ipak u sjeni i nije prisustvovala velikim skupovima svoga supruga. 

Ali na dan izborne pobjede, 6. svibnja, uspela se na tribinu na Trgu Concorde gdje se okupilo oko 30.000 Sarkozyjevih pristaša i poslije sa suprugom večerala u slavnome restoranu Fouquet's na aveniji Champs-Elysees.

Sutradan je par otputovao na trodnevni odmor na Maltu sa zajedničkim sinom te s dva starija sina Nicolasa Sarkozyja iz prvoga braka.

Unatoč želji da ostane nezapažena, nova prva dama Francuske neprestano budi znatiželju. 

Prije nekoliko dana jedan je web objavio kako je tjednik Le Journal du Dimanche odbio tiskati članak koji otkriva da Cecilia Sarkozy nije glasovala u drugome krugu predsjedničkih izbora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene