Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Sve što nam je preostalo su Urugvajci, Čileanci, Kolumbijci, Argentinci i što imamo od toga. Ne plaćaju ništa, uvijek su 'švorc', sve žele besplatno', žale se brazilske 'kraljice noći'.


Raniji odlazak mnogih europskih nogometnih timova sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu i istodobni nastavak natjecanja za nekoliko američkih ekipa rastužio je prostitutke u Rio de Janeiru koje strahuju da će im se takvi rezultati loše odraziti na posao.

Vezani članci Požar u Amazoni (Foto: AFP) Brazil odbio pomoć G7 u gašenju požara u Amazoniji: "Novac upotrijebite za pošumljavanje Europe" Snimke iz svemira požara u Amazoni (Foto: NASA) Brazilski vojni zrakoplovi spašavaju "pluća Zemlje"

One su se nadale da će dobro zaraditi zahvaljujući europskim ljubiteljima nogometa tijekom mjesec dana trajanja natjecanja.

'Mislila sam da ću zaraditi 1.000 reala (453.8 dolara) za jednu noć, no umjesto toga zaradit ću tek nešto više od 100', žali se 26-ogodišnja Rita u jednom poznatom baru na Copacabani. 'A sve je poskupilo zbog svjetskog kupa, hoteli, restorani...', dodaje ona.

Njezina kolegica Laura također se žali. 'Ovaj j..... kup će nas uništiti. Sve što nam je preostalo su Urugvajci, Čileanci, Kolumbijci, Argentinci i što imamo od toga. Ne plaćaju ništa, uvijek su 'švorc', sve žele besplatno', razočarana je Laura, dok njena prijateljica Amanda (28) kritizira Meksikance i Čileance: 'Piju cijelu noć i do jutra su nepodnošljivi, no ne puštaju iz ruku svoj novac'.

Zaustavile promet i odigrale utakmicu: Ovo su brazilske prostitutke

Amanda, koja se sedam godina bavi najstarijim zanatom na svijetu, kaže da su Europljani i Amerikanci spremni platiti 400 reala za noć s njom, dok će Južnoamerikanci platiti tek 150. 'To je velika razlika. Zašto bismo željele te ljude ovdje? No to je sve što je preostalo. Još nešto Nijemaca i Sjevernoamerikanaca, ostalo su Južnoamerikanci', dodaje.

Djevojke se slažu da su 'americanosi', kako zovu turiste iz Sjedinjenih Država, najvelikodušniji, dok su Urugvajci 'željni ljubavi' ali ne i velikodušni jer, kako kažu, nemaju baš puno novaca.

Također ističu kako nisu očekivale da će Španjolska, Italija i Engleska biti tako brzo eliminirane iz natjecanja, a da će Rio u ovoj fazi svetskog kupa biti preplavljen Kostarikancima, Čileancima, Meksikancima i Argentincima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook