Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedaleko od Darmstadta u Njemačko, znanstvenici su bili i više nego iznenađeni kad su otkrili prvi fosil kralježnjaka u ljubavnom klinču.


Posljednji ljubavni čin dvije kornjače dogodio se prije oko 50 milijuna godina, a dobro očuvani fosilni ostaci znanstvenicima su pomogli u otkrivanju kako se radi o mužjaku i ženki, koji su bili 'usred posla', no otrovni plinovi s dna vulkana su ih ubili.

Vezani članci Slika nije dostupna Znanstvenici pronašli najstariji dokaz života na Zemlji, puno stariji nego se mislilo Slika nije dostupna OTKRIĆE NA GRENLANDU Hoće li otkriti nove spoznaje o Zemlji?

Znanstvenik Walter Joyce napominje kako pronađeni ostaci pripadaju izumrloj vrsti kornjača Allaeochelys crassesculpta. Te kornjače bile su duge oko 70 i široke oko 35 centimetara.

Naučnici su spol fosila odredili prema dužini repa, koji je kod mužjaka bio znatno duži i nije se mogao u potpunosti uvući pod oklop. 'Kornjače na kopno izlaze samo zbog parenja i ovo je jedinstven slučaj kralježnjaka koje smo pronašli tijekom parenja', rekli su oni.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.