Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeno tijelo

Još jedna misteriozna smrt ruskog oligarha: Deveti po redu, a sve ih povezuje nekoliko detalja

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Od kraja siječnja umrlo je devetero ruskih biznismena koji su navodno počinili samoubojstvo ili umrli pod neobjašnjivim nesrećama.

Ruski biznismen Ivan Pečorin, generalni direktor Korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika, pronađen je mrtav u Vladivostoku. On je radio na modernizaciji zrakoplovstva te je bio Putinov čovjek za istraživanje i razvoj Arktika.

Pročitajte i ovo SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini Rat u Europi SAD najavio novu vojnu pomoć Ukrajini: Stiže oružje vrijedno šest milijardi dolara Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan

To je još jedna u nizu misterioznih smrti među ruskim oligarsima.
"U ponedjeljak se saznalo za tragičnu smrt našeg kolege Ivana Pečorina. Ivanova smrt nenadoknadiv je gubitak za prijatelje i kolege, veliki gubitak za korporaciju. Izražavamo iskrenu sućut obitelji i prijateljima", piše u priopćenju.

Prema ruskim državnim medijima, uprava Vladivostoka rekla je da je tijelo pronađeno u blizini sela Beregovoe. Pečorin se utopio 10. rujna u blizini rta Ignatjev u Vladivostoku.

Svi povezani?

Pečorin je deveti istaknuti ruski biznismen koji je navodno počinio samoubojstvo ili umro pod neobjašnjivim nesrećama od kraja siječnja, a šest ih je povezano s dvije najveće ruske energetske kompanije.

Četiri od tih šest bili su povezani s ruskim državnim energetskim divom Gazpromom ili jednom od njegovih podružnica, dok su druga dva bila povezana s Lukoilom, najvećom ruskom privatnom kompanijom za naftu i plin.

Jedna od posljednjih u nizu misterioznih smrti bila je početkom rujna, kada je predsjednik Lukoila Ravil Maganov preminuo nakon što je pao s prozora bolnice u Moskvi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene