Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao kroz prozor bolnice?

Misteriozna smrt Putinova oligarha: Čelni čovjek Lukoila pronađen mrtav

Ravil Maganov, Vladimir Putin
Ravil Maganov, Vladimir Putin Foto: Profimedia
Šef upravnog odbora u Lukoilu jutros je pronađen mrtav, objavili su ruski mediji.

Ravil Maganov, šef upravnog odbora u Lukoilu, drugoj najvećoj naftnoj kompaniji u Rusiji, preminuo je u četvrtak nakon što je pao kroz prozor bolnice u Moskvi, ispričao je izvor za Reuters.

Pročitajte i ovo Marko Turk, profesor na sveučilištu u Rusiji vlada neizvjesnost Kakvo je stanje u Rusiji? "Svi smo svjesni da su oni taoci jednog autoritarnog i paranoidnog režima" Susjedi zgroženi ubojstvom u Čavlima (Video: Vijesti u 14) Nova obiteljska tragedija Prvo su se posvađali: Ženu koju su našli mrtvu u Čavlima ubio je suprug?

I Interfax piše o njegovoj smrti. 

"Jutros je Maganov pao kroz prozor Centralne kliničke bolnice. Preminuo je od zadobivenih ozljeda", rekao je izvor za ruski medij, koji se ipak ograđuje tvrdeći kako nema službenu potvrdu.

Lukoil se još nije oglasio. Maganaov je u Lukoilu od 1993., a 2020., nakon smrti predsjednika upravnog odbora Valerija Graifera, postao je čelnik uprave, podsjeća Interfax.

Njegov brat Nail na čelu je još jedne naftne kompanije, Tatneft. 

Od početka godine u kojoj je Rusija počela rat u Ukrajini nekoliko je ruskih moćnika stradalo pod sumnjivim okolnostima. 

Leo Schulman, birokrat Gazproma, pronađen je obješen u svojem domu blizu Sankt Peterburga. Nekoliko tjedana poslije jedan od direktora Gazproma Aleksandar Tjulakov pronađen je obješen blizu Schulmanova apartmana. Tri dana nakon toga Mikhail Watford, tajkun ukrajinskih korijena koji se obogatio na prirodnom plinu i nekretninama, također je pronađen mrtav u vili u Surreyu.

Potpredsjednik Gazproma Vladislav Avajev pronađen je mrtav, zajedno sa ženom i kćeri, 18. travnja u stanu u Moskvi. Milijarder Sergej Protosenja pronađen je mrtav, zajedno sa ženom i kćeri, u vikendici u Španjolskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene