Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Suđenje izazvalo buru

Prijeti mu šest mjeseci zatvora jer se mišljenjem suprotstavio feministicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac četvero djece je u međuvremenu već ostao bez posla, a njegov je odvjetnik u završnoj riječi izrazio zabrinutost za slobodu mišljenja i govora.

Greg Elliott, 54-godišnji grafički dizajner i otac četvero djece iz Toronta, mogao bi završiti čak šest mjeseci u zatvoru ukoliko sudac Brent Knazan 6. listopada okonča suđenje presudom da je doista uznemiravao dvije feministice.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

Naime, Steph Guthrie i Heather Reilly su Elliotta 2012. izvele ispred suda zbog prepirke na Twitteru, odnosno zato što su se nakon njegovih rečenica, citiramo, osjećale ugroženo.

Slučaj je u međuvremenu postao interesantan cijelome svijetu jer je tijekom suđenja utvrđeno da se Elliott feministicama isključivo suprotstavio mišljenjem, odnosno zato što je zbog slobodne riječi ostao bez posla, prenosi National Post.

Pojasnimo, Elliott je otpušten nedugo nakon što je uhićen, a njegov ga bivši poslodavac nije vratio na posao čak niti kada je policijski detektiv koji je vodio slučaj na suđenju potvrdio da djevojkama nikad nije uputio niti jednu grubu i(li) politički nekorektnu rečenicu.

Elliott se s imenovanim feministicama našao u problemima kada je vidio na Twitteru da se spremaju javno poniziti jednog mladića koji je kreirao vrlo nasilnu i krajnje nekorektnu video igru, a u kojoj je igračima dao za zadatak da do krvi pretuku feministicu Anitu Sarkeesian.

Sandra Bullock progovorila o ženskim pravima

Guthrie i Reilly su imale namjeru "mladića upoznati u stvarnome životu sa svom srdžbom koju je izazvao na internetu", na što im je Elliott na Twitteru kazao da njihove metode nisu ništa manje zle od njegove video igre, te ih upozorio da dva puta razmisle o svojim postupcima jer bi tom mladiću mogle uništiti život, pa čak ga navesti i da počini suicid.

Elliott je nakon još par razmijenjenih "tvitova" završio s policijskim lisičinama na rukama, a potom i, kako smo već istaknuli, bez posla.

Njegov odvjetnik Chris Murphy je u srijedu tijekom završne riječi na suđenju izrazio zabrinutost zbog "slobode mišljenje i javnog govora", te je naglasio da je upravo njegov klijent žrtva uznemiravanja.

Naime, tijekom suđenja se moglo doznati i to da su se feministice okupljene oko Guthrie i Reilly spremale poniziti Elliotta, da su mu uputile čitavu lavinu grubih poruka, odnosno da je otišlo toliko daleko da je jedna neimenovana djevojka predložila da glumi 13-godišnju djevojčicu kako bi ga se prikazalo kao pedofila.

Poslušajte što je u srijedu nakon završne riječi u slučaju kazala ugledna kanadska novinarka Christie Blatchford. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene