Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnik je upotrijebio lopticu za stolni tenis kako bi spriječio pritisak transplantiranih jetara oko vitalnih arterija, što je 2-godišnjoj djevojčici moglo ugroziti život.


Naime, djevojčica je primila donirani organ odrasle osobe koji je prevelik za njezino malo tijelo, a ova plastična loptica ostat će u njezinom tijelu do kraja života.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Tragedija kod Daruvara: Šestogodišnje dijete poginulo nakon što je na njega naletio traktor Slika nije dostupna Dijamant veličine loptice za ping pong prodan za 6,2 milijuna dolara

Mackenzie je rođena sa rijetkim poremećajem koja uništava cijevi koje odvode žuč iz jetre. Transplantacija joj je bila potrebna kako bi preživjela. Liječnik je prilikom završavanja operacije shvatio kako mu treba nešto kako bi odvojio njezinu novu jetru od krvnih žila.

Kaže kako je nazvao svoju suprugu i zamolio ju da kupi nekoliko loptica za stolni tenis.

'Morali smo transplantirati jetru odrasle osobe jer u Australiji imamo jako malo donatora, i zato se moramo prilagoditi. Loptica za stolni tenis bila je pravo rješenje, neće se raspasti, neće izazvati infekciju i jeftina je', rekao je dr. Albert Shun.

'Nama su za lopticu rekli tek nakon operacije. Nisam mogla vjerovati kada mi je liječnik rekao što su joj stavili, napravio je pravo čudo. Cijela obitelj ga sada zove dr. Bog', rekla je Letice Darswell.

Dodaje kako se djevojčica dobro oporavlja, igra se sa svojim bratom, vozi na biciklu, i radi sve što nije mogla prije operacije.