Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga napada u Parizu

PRETRESI DILJEM GRADA Policija pretražila još sedam lokacija u Bruxellesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijska policija u četvrtak provodi pretrese na sedam lokacija na području belgijskog glavnog grada u okviru istrage o terorističkim napadima u Parizu prošlog petka.

Policija je u četvrtak u zoru pretražila jednu lokaciju u Laekenu, što je u izravnoj vezi s istragom o terorističkim napadima u Parizu. Po belgijskim medijima, jedna je osoba privedena, a njezini identitet nije otkriven.

Na drugih šest lokacija u bruxelleskim općinama Jette, Uccle, Molenbeek te u središtu grada pretražuju se prijatelji i članovi obitelji Bilala Hadfija, jednog od terorista samoubojice koji je aktivirao eksploziv kod nacionalnog stadiona u Parizu Stade de France.

Pročitajte i ovo Belgijski premijer Alexander De Croo Izbori su u lipnju Belgija istražuje moguću umiješanost Rusije u europsku izbornu kampanju Prosvjed seljaka u Bruxellesu - 5 Drama u Belgiji VIDEO Kaos na ulicama Bruxellesa: Seljaci probijali barikade i palili gume, policija otvorila vodene topove

'Moguće je da se u Francuskoj izvrše atentati kemijskim ili bakteriološkim oružjem'

Ti pretresi, za razliku od onog prvog u Laekenu, bili su i ranije planirani i nisu u izravnoj vezi s policijskom istragom o atentatima u Parizu, objavilo je belgijsko javno tužiteljstvo.

"Ti pretresi su bili predviđeni već neko vrijeme i nisu u vezi s istragom o atentatima u Parizu. Pretresi koji se odnose na Bilala Hadfija vode se u sklopu istrage započete početkom 2015. kada je Hafdi otišao u Siriju. Ti pretresi su bili predviđeni ranije i nisu u vezi s istragom o atentatima u Parizu i potragom za Salehom Abdeslamom. Sada koristimo priliku da mu, na neki način, zatvorima vrata", rekao je glasnovornik tužiteljestva Eric Van Der Sypt.

Bilal Hafdi (20), rođen je u Francuskoj, a živio je u Belgiji. Borio se u Siriji na strani Islamske države i njegovo je ime na popisu 800 ljudi za koje se zna da su povezani sa Sirijom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene