Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PENDAROVSKI ZABRINUT

Predsjednik Sjeverne Makedonije: "Osvoji li Rusija Ukrajinu, najranjivija točka Zapadnog Balkana bit će Banja Luka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osvoji li Rusija Ukrajinu, najranjivija točka Zapadnog Balkana mogla bi biti Banja Luka, zabrinut je predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski .

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski u petak je izrazio zabrinutost da bi, osvoji li Rusija Ukrajinu, najranjivija točka na Zapadnom Balkanu mogla biti Banja Luka.

Rekao je i da određeni broj ljudi u njegovoj zemlji simpatizira Putina te da makedonski narod gaji prijateljske osjećaje prema Rusiji, zbog "religije, jezika i slavenskog etnikuma", navodi Al Jazeera Balkans

Pendarovski je istaknuo i da je posebno zabrinjavajuće što više od 40 posto javnosti Sjeverne Makedonije smatra da je Euroazijska unija alternativa Evropskoj uniji, ali i da su neke stranke predominantno za tu opciju, što bi moglo napraviti problem u budućim procesima.

"U pogledu sigurnosnih posljedica, ukoliko Putin osvoji Ukrajinu, najranjivija tačka na Zapadnom Balkanu je Banja Luka", kazao je predsjednik Sjeverne Makedonije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kolona 40-ak kilometara VIDEO Reporter Ivan Čorkalo na granici Ukrajine i Poljske svjedočio noćnoj mori svakog roditelja: "Muškarci to tako masovno rade"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna s premijerom i suradnicima Zelenski videom s ulica Kijeva demantirao glasine: "Svi smo ovdje, branimo Ukrajinu"

Agencija Anadolija Milorada Dodika nazvala je "najodanijim Putinovim igračem".

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene