Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno 10 osoba

Je li bilo vršnjačkog nasilja? Vlada Srbije objavila rezultate izvanrednog nadzora u beogradskoj školi

Poruke pred školom u Beogradu - 5
Poruke pred školom u Beogradu - 5 Foto: Tom Dubravec/Cropix
Vlada Srbije objavila je priopćenje nakon inspekcijskog nadzora u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Tamo je početkom ovog mjeseca 13-godišnji učenik ubio osmero učenika i zaštitara, a deveta učenica izgubila je borbu za život u bolnici.

Objavljena je odluka nakon obavljenog izvanrednog inspekcijskog nadzora u beogradskoj Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj se početkom svibnja dogodio masakr.

Vlada Srbije priopćila je kako u školi - nije bilo vršnjačkog nasilja, piše Blic.

"Potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva obrazovanja i Ministarstva za brigu o obitelji prema kojima u toj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloljetnog dječaka-ubojicu", navodi se u priopćenju vlade.

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Sve se ispituje Istražuje se streljana u kojoj je dječak vježbao pucanje: Oglasio se vlasnik s jednom pričom, ali snimke navodno tvrde drugačije

"Upravo zato molimo sve medije da se prema ovoj informaciji odnose s dužnom pažnjom i ne objavljuju neprovjerene i nepotvrđene informacije, jer se time nastavlja proces traumatizacije djece i roditelja", dodaju.

Učenici škole za medije su dječaka-ubojicu opisali kao mirnog i povučenog, "ali da je bio i predmet nasilja". Navode i da je zbog zadirkivanja promijenio smjenu, no slažu se u tome da je bio "više povučen nego problematičan".

Pročitajte i ovo Prizor ispred osnovne škole Bol u Beogradu Potresno svjedočanstvo oca čija su djeca bila u školi tijekom pucnjave: "Obitelji su prevarene"

Učenik sedmog razreda pucao je iz očeva je pištolja ubio osmero kolega i zaštitara u školi. Teško je ranio šestero učenika i profesoricu povijesti. Jedna od ranjenih učenica preminula je naknadno u bolnici.

Maloljetnik je, još nije napunio 14 godina, što je zakonska starosna granica od koje maloljetnik postaje kazneno odgovoran, a do tada se tretira kao - dijete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene