Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠ Vladislava Ribnikara

Oglasilo se zvono: Prvi put nakon stravičnog masakra učenici došli na nastavu u beogradsku školu

Potresni prizori iz Beograda
Potresni prizori iz Beograda Foto: Tom Dubravec/Cropix
Nastavlja se nastava u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara, u kojoj se 3. svibnja dogodio stravičan masakr u kojemu je ubijeno osmero učenika i zaštitar. Jedna učenica naknadno je preminula u bolnici.

U ponedjeljak ujutro nastavila se nastava u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara.

Radit će se u skraćenim satovima, bez ocjenjivanja, prozivanja i uz šest policajaca koji će u školi biti u svakoj smjeni. Prvi put nakon tragedije djeca su došla u školu, a većina njih stigla je u pratnji roditelja.

Dio roditelja tražio je da se školska godina za učenike te škole završi i zatražio odgovore na brojna pitanja.

Djeca koja ne žele ili ne mogu nastaviti s nastavom ostat će kod kuće. Uz roditeljsku ispričnicu neće imati upisane neopravdane izostanke, piše Telegraf.

Pročitajte i ovo Cvijeće pred beogradskom školom Nova trauma za djecu Otac ubijene djevojčice iznio teške optužbe na račun liječnice: "Puštala im je narodnu glazbu i govorila da se povežu s duhovima mrtvih prijatelja"

Više od 200 roditelja zahtijeva da se završi školska godina i da 3. svibnja bude službeno posljednji dan u ovoj školskoj godini. Inicijativu su podržali i stručnjaci.

U međuvremenu je objavljeno i da je ravnateljica škole Nataša Vasić podnijela ostavku još 10. svibnja. U priopćenju je objavila da neopozivu ostavku podnosi zbog duboko osobnih razloga.

Pucao iz očeva pištolja

Učenik sedmog razreda iz očeva je pištolja ubio osmero kolega i zaštitara u školi. Teško je ranio šestero učenika i profesoricu povijesti.

Maloljetnik je, još nije napunio 14 godina, što je zakonska starosna granica od koje maloljetnik postaje kazneno odgovoran.

Usprkos stravičnom zločinu koji je počinio, prema Zakonu o maloljetnim sudionicima kaznenih djela i kaznenopravnoj zaštiti maloljetnih osoba, on ne može kazneno odgovarati za zločin jer se tretira kao - dijete.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac Srbija vrije Tisuće ljudi na novom prosvjedu u Beogradu, Vučić najavio kontraprosvjed: "To samo govori o tome koliko ga brine sva ova sila ljudi"

Niti dva tjedna nakon masakra u školi borbu za život izgubila je i jedna od ranjenih djevojčica. Ona je deseta žrtva 13-godišnjakova krvavog pohoda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene