Talijanski gradić Amatrice gotovo je uništen. Tri četvrtine grada nestalo je u razornom potresu jačine 6,2 stupnja, koji je u ranim jutarnjim satima u srijedu pogodio središnju Italiju.


Broj poginulih u Amatriceu neprestano raste, a da biste stekli pravi dojam o kakvoj kataklizmi se radi, pogledajte fotografije izvučene iz Google Street View servisa na Google Maps aplikaciji, na kojima se jasno vidi kako je Amatrice izgledao nekad, a što je od tog gradića ostalo sad.

Vezani članci Nadica Sunek - 1 Čekali su 446 dana da krene obnova, a gospođi Nadici srušili su kuću u nekoliko sati: ''Emocije su još uvijek prisutne, ali osjećam veliko olakšanje'' Rušenje kuće u Markuševcu VIDEO Bageri u akciji - ruši se prva kuća oštećena u potresu: "Mislili smo da ćemo mi biti usko grlo, ali..."

Talijanski mediji prenose, pozivajući se na lokalne vlasti, da se broj poginulih u potresu trenutno popeo na njih 22. Broj žrtava, nažalost, mogao bi biti i znatno veći, a operacije spašavanja preživjelih su u tijeku.

Osim Amatrice, najgore su pogođeni i gradovi Accumoli i Arquata del Tronto.