Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljski biskupi žele da kontroverzni svećenik napusti radio Maryju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolički biskupi u Poljskoj žele da kontroverzni svećenik, otac Tadeusz Rydzyk, napusti čelnu poziciju utjecajne vjerske radio postaje Radio Maryja.

Sastanak biskupskog vijeća održan tijekom vikenda u samostanu Jasna Gora u Czestochowi pokazao je da su biskupi podijeljeni oko tog pitanja, objavio je dnevnik (centar) Rzeczpospolita.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Slika nije dostupna Poljski svećenik uznemirava Poljsku i Vatikan

List, međutim dodaje da su liberalni biskupi, koji lobiraju da
Vatikan intervenira kako bi Rydzyk napustio radijsku postaju, uspjeli ishoditi povoljno glasovanje za svoje stajalište.

Utemeljitelj i ravantelj vjerskog radija, otac Tadeusz Rydzyk postao je najkontroverzniji svećenik u Poljskoj jer je izricao antisemitske komentare u eter, te branio stajališta političara krajnje desnice. 

>> Poljski svećenik uznemirava Poljsku i Vatikan

Radio Maryja obraća se pretežito seoskom i siromašnom slušateljstvu i postao je platforma krajnje desnice u prikupljanju glasova birača, a sam Rydzyk zamjerio se i predsjedniku Poljske nazvavši, navodno, njegovu suprugu Mariu Kaczynsku "vješticom".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene