Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedi vidjeti

VIDEO Pogledajte kakve tajne ispod tla čuva najveći grad Vijetnama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sagrađeni su 1947. godine, a pomoću njih zadavali su goleme probleme američkom suparniku...

Premda je Ho Ši Min već dugo turistima izuzetno privlačno odredište, ne znaju svi kakve još sve tajne čuva najveći grad te države. Tako je vrijedno istaknuti da je radoznalima dostupna i mreža Cu Či tunela, koji su dugački čak 250 kilomatara i koji se protežu sve do Kambodže.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Ilustracija Širenje sukoba Zlokobna najava svjetske velesile: Iran će napasti Izrael, upućeno upozorenje

Čuveni Cu Či tuneli su sagrađeni 1947. godine kako bi se lokalno stanovništvo moglo skrivati od francuske kolonijalne vlasti, no najviše su ih koristili vijetnamski vojnici tijekom Vijetnamskoga rata.

Vijetnam - ni sim, ni tam!

Pomoću tih tunela su zadavali goleme probleme američkom suparniku jer su ih koristili kao taktičku prednost, pa iz njih iznenada napadali, postavljali klopke, ali se i u njima skrivali od bombardiranja.

Mnogi su ljudi u klaustrofobnim tunelima proveli godine (fotografije možete pogledati na ovom linku), ali i u njima ostavili živote. Prema dostupnim podacima, u tunelima je ih skončalo čak 45.000. 

Pogledajte u videima kako danas izgledaju, ali i zavirite u tajne prostorije kao što je popularno nazvani Podrum B odakle su se tiskali i prenosili propagandni materijali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene