Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Planira se atentat na Dodika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici zloglasnog srbijanskog 'zemunskog klana' koji su još na slobodi angažirani su za izvršenje atentata na predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika, a jedan od počinitelja trebao je biti Vladimir Milosavljević koji se krije u Hrvatskoj. Takve je informacije doznala policija Sarajevske županije te dostavila svim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Banjalučke 'Nezavisne novine' objavile su presliku strogo povjerljive policijske informacije o pripremi atentata na Dodika koji je trebao biti ubijen tijekom dolaska u Sarajevo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Poraz Dodikove politike' Ashton: EU ostaje zabrinuta stanjem u BiH Slika nije dostupna Dodik prijeti neposluhom ako se nastave reforme entiteta BIH

U informaciji od 14. prosinca koju je potpisao načelnik policije Sarajevske županije Himzo Selimović navedeno je kako je Dodikova likvidacija naručena uz sudjelovanje predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Crne Gore te nekih osoba iz Rusije. Glavni motiv je 'pranje novca' koje je trebalo biti obavljeno na području Republike Srpske.

Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije navodi kako je Dodika uz potoru lokalnih sarajevskih kriminalaca okupljenih oko Ramiza Delalića Ćele trebao ubiti 'zemunac' Sretko Kalinić. Na pripremi atentata aktivno su angažirani pripadnici 'zemunskog klana' Vladimir Milisavljević zvani Budala 'koji se trenutačno nalazi u Hrvatskoj' te Ninoslav Kostantinović koji se skriva u Nizozemskoj.

Za njima od 2003. godine traga pravosuđe Srbije jer se dovode u vezu s ubojstvom srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

Sam Selimović potvrdio je postojanje ove informacije no istaknuo je kako su one operativne naravi te kako nisu potpuno provjerene.

'Dobio sam ih prošlog tjedna i s obzirom da je rječ o visokom
dužnosniku proslijedio sam ih pod oznakom strogo povjerljivo nadležnim policijskim agencijama', izjavio je Selimović za 'Dnevni avaz'.

Ravnatelj Uprave policije MUP-a RS Uroš Pena rekao je kako se dokumenti provjeravaju te dodao da, 'koliko vidi, od toga za sada nema ništa'.

Zamjenik ravnatelja Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Dragan Lukač također je najavio detaljnu provjeru informacija uključujući i one koje se odnose na navodnu umiješanost dužnosnika iz Crne Gore.

Milorad Dodik je izjavio da je informiran o navodnoj prijetnji te naglasio kako o svemu treba pitati policiju. Dodao je također kako imena crnogorskih dužnosnika 'nemaju nikakve veze'.

'Mislim da ni Marović ni Krivokapić s tim nemaju nikakve veze', rekao je Dodik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene